Saturday, October 16, 2010

TESCO


Warrgghh... i mmg suka Tesco, ms i kat Perlis, hampir setiap minggu i g Tesco Mergong, cian Hubby i, kdg2 sampe dia tanya “yang, sok nak g Tesco g ke?”.. dgn selambenya i jwb “Yup, Lyn nak Big Apple”.. hehhe i LOVE Big Apple Donut!


Guess wat, xsangka i punye la datang jauh dari Malaysia ingatkan da xjumpa Tesco, rupanya lagi dekat gan umah i, only 10 min walking distance! Tapi nie Tesco Express (cam kedai runcit la) & dibuka setiap hari. Tesco Extra pun ada tapi xg lagi, dorg kata dekat gak..nnti i update next entry k :)




* Aiman sibuk makan HEINZ finger biscuit dia :) *


Yg paling best, kmi berdua skang guna fon line Tesco (kat M’sia ada Celcom, Maxis, Digi dll)...hehheeehe, line Tesco ni link gan Vodafon so lagi la i teruja gan TESCOOOO!!








* Posing dari Duta Kecil Tesco..:) *

9 comments:

Lady of Leisure said...

update lagi olyn hehe ghalik kami dok baca hehe... senang dekat dengan tesco kan.. nak beli barang2 rumah etc.. kami baru sampai kl petang tadi hehe..

~ Mamma Olyn ~ said...

ha.. da blk da, hehe dlm diam2 ye, nntii ceta l,k..tu la, dekat sangat Tesco...hehe,ishh kmi xreti sgt la nak ceta best2, xtau la org bole faham ke x kmi dok ceta meleret tu..huhu tp kmi post ja entry pe2 yg rs nak ceta..hehe.kmi da prob la, b4 kmi post,kmi suka type dlm mic word, then kmi copy paste ja, mslahnya skang ni semu icon dlm mic word semu lock, so xle buat pa, bkn kta nak copy paste, nak type pon xle, byk da kmi type dlm tu...huhuuuu,tau x nak wat cam na???

Lady of Leisure said...

alamak camna leh jadi lagu tu ek..tapi kami tak leh nak imagine benda tu jadi camna.. huhu.. nanti try olyn buat entry terus type kat dalam new post kat blog ni terus, boleh terus upload pic sekali..

~ Mamma Olyn ~ said...

mmm..tu la, nak kna type trus la. ampa bayangkan semua icon di taskbar mic word tu kta xle select, means semu lock, huhu awat la jd lagu tu..wokeh see further entry

Lady of Leisure said...

maybe masa tgk type tu ada tertekan apa2 kat keyboard kot hehe tu yang terlock habis.. try google how to unlock mic word taskbar..

Bibi Intan Suraya ~Tulip~ said...

salam ;)

hai kak olyn. happy dpt kenal malaysian yg baru p UK. we ols akan berangkat bulan depan, insyaallah lepas raya haji. esok nak interview VISA. hopefully lepas semuanya. tapi mcm pening la dgn dokumen2..ntahla tawakal je esok..sbnrnya kitaorg masih lagi belum dapat rumah, so esok taktau nak jawab apa dekat officer tu huhuh..nway, akak dekat area mana ye?


Regards,
Bibi

Bibi Intan Suraya ~Tulip~ said...

lupa la lak nak tanya sumting.

stroller akak bawak dari malaysia atau akak beli kat sana??

About Pink Kouture said...

Searching for an exclusive and limited design scarf?Do visit here :
http://pinkkouture.blogspot.com/

Tq,
Pink Kouture

~ Mamma Olyn ~ said...

Wsalam Bibi :),
First bab stroller,mmg kna bawa dr M'sia, lyn beli baru smata2 nak bw spanjang pejalanan ke sini coz klu ble bw yg jenis hand carry, yg ble lipat cam payung, snang nak bawa n xkelam kabut nak buka tutup. Klu ble request special delivery for stroller, so dpa xbw masuk dlm kargo, jauh nak jalan bla sampe di Airport, cian bb..tp kat cini mmg murah la stroller stakat jenama Graco,Mc Laren byk n murah.
Lyn dok area Sheffield, Firth Park..ms kmi mai tu turun kat Airport Manchaster, lbih kurang sejam pejalanan ke Sheffield. Bibi nak further kat mana? Ms hubby da dpt offer letter, lyn ada masuk dlm forum malay student uni Hubby, then lyn chat gan student postgrad, depa tlg carikan umah, coz kmi family, so xmo la duduk dlm area student bujang (campus area) tp umah kmi pon xjauh dr kampus, 10-15 min walkg distant.Hubby jln kaki n naik bas g campus. Cuba try msuk forum uni Bibi, mna tau ada rezeki..insyaallah.. Bab VISA, mmg leceh, da la kmi ni dr Perlis nak g KL wat visa, ms cal dpa suh bw 2 org anak ni kta nak scan biometric, skali xyah pon, so jd ssh coz bdk xle bw masuk dlm off VISA tu, 2/3 kali gak kmi ulang g office visa, last skali, dpa nak online application je, xyah isi borang dlm web tu..huh penat, da la soalan byk nak isi borang. Yg len, sijil nikah n sijil lahir bb kna translate, student kna isi borang Survey...n yg len byk kpd sijil2 akademik n offer letter student. Ms kmi wat Visa xkena interview pon, ikut jg la,ada yg kena, kmi submit borg n sijil yg dpa nak then, dia bg satu resit, so kna tunggu dia cal/sms bla visa siap, then bw resit g amik visa. Setengah org 3 hari da siap, mcm kmi nak msk 2minggu bekerja br siap, uwaaaa tkut ingat xlulus da..,insyaallah keseluruhannya semu berjalan dgn lancar..:)