Friday, October 8, 2010

Oh Tulip.... - PART 4


Kami sampai di Schiphol, Amsterdam International Airport tepat jam 6:30 am (jam 12:30 tghari di M’sia), so kmi hanya ada masa selama 3 jam untuk transit ke Airport Manchester, sunyi je Airport Amsterdam, yela awal pagi kedai pun xbuka g :). Ni pic yg sempat i amik ms tgh tunggu Hubby g amik boarding pass.






Masa nak check in, kami ada bawa 2 large luggage (each one is 31kg), xsangka KLM hanya limit utk 23kg per luggage, klu over limit u must pay 100€ per baggage! Uwwaaaa...kmi kna bayar sampe 200€.




OTW ke pintu gate, i sempat nampak ada sebuah kedai Tulip, satu kedai tu penuh gan bunga tulip, yg fresh, hand-made, painting, semunya TULIP, TULIP & TULIP... huhuuu menyesal xsempat amik pic & nak beli pun da xbole coz nak kejar masa boarding time (da la pintu gate tu ujung skali,jauh tu nak jalan), lgpun kmi hanya ada matawang Pound, dorg guna matawang Euro:(.. Uwwwaaaaa...sedih, I love Tulips so much.. Hubby try to persuade me, mybe next time we’ll be here again..

3 comments:

Lady of Leisure said...

hi olyn hehe.. geram tgk tulip kan.. kami kalau transit kat amsterdam kami suka transit lama skit, lagi lama lagi bagus sebab boleh ambik transit tour..
kesiannya baca kat entry ampa sblm ni pasal tpt dudul lam kapal terbang tu.. kalau travel jauh2 tak best kan dapat tpt duduk asing, lelebih lagi ampa bawak baby lak kan...

Lady of Leisure said...

tapi naik mas memang best, FA semua very helpful kan... bangga jadi anak malaysia kan hehehe... airline lain kadang2 FA muka agak ketat huhu... sabar jer la.. tapi mas senyum memanjang, makan pun sodap2... hehe.. take care dear..

~ Mamma Olyn ~ said...

Ha,btol tu shaila..mmg bangga la jd anak malaysia ni..nsib la semuanya ok, kmi ni particular skit,tmbh bab2 baby ni:) hehe nnti klu ampa singgah lagi di amsterdam, amik la pic byk2, huhu nyesal tul da la xdpt beli pa2, amik pic pun xsempat,tkut tlepas flight nnti..