Wednesday, October 20, 2010

FRESH groceries


Kebanyakan brg disini fresh2, no additional preservative or colours etc. Geram tgk sayur & buah semuanya besar2, subur & kaler nye mmg semulajadi. Mybe sbb cuaca yg sejuk, lembab so tanah disini mmg sesuai utk kebanyakan jenis tanaman sayur/buah buahan.. klu tgk potato nye besar2, n even kta bli fries @ potato chip mmg lain rasanya banding kta makan di M’sia, mmg sedap n rasanya semulajadi, bkn sbb tambahan perasa.










Klu kta g shopping groceries, perkara paling penting adalah samada benda tu Halal @pun x, so setiap kali nak g beli brg mmg lambat la coz kna dok membelek satu2 ingredients in each & every single thing, yg pastinya setiap brg makanan mesti dilabel “Suitable for Vegetarian” (means no alcohol), tp still kna tgk ingredients coz kdg2 dorg letak gak alcohol @ any wine, so xble la amik. N satu g, kna berhati2 xspecially bla kta beli sebrg pes, kadang2 dorg letak skali minced meat or chicken..ha ni mmg x halal.
Guess wat, i jumpa Cadbury Fresh Cream Cake, urrghh i love chocolate cake!



Waarrgghh, i paling suka tgk banana, besar & kaler nye cantikkk..seolah2 kta cat pisang tu gan kaler kuning keemasan...wakakaa. Aqil suka banana, tiap2 ari dia makan, he will ask me to feed him “ mama, nak na-na-na”..hehehe

2 comments:

Lady of Leisure said...

betul la pisang tu macam kene cat kan, takde calar langsung hehe..
nak na na na... comelnya hehe

~ Mamma Olyn ~ said...

hehehe...tu la pasai, lawa sungguh, sayang nak makan:) byk kali da kmi ajar BBBbbbba-na-na...mmm tu ja yg dia ble sebut:)