Tuesday, October 26, 2010
Moi sup
Maybe ada setengah yg xtau Moi tu apa..hehe, Bubur nasi ye:) I slalu wat moi sup utk anak2 i, dorg suke sangat, 2 pinggan skali makan tambah2 cuaca sejuk cam ni, sedap makan sup panas-panas..mamanye pon santap skali:)
BAHAN:
Olive oil
Ayam dada/peha
Bawang putih(hiris)
Bawang merah(hiris)
Halia(hiris)
Perencah sup Adabi
Carrot
Ubi kentang (dadu)
Air
Garam
* Untuk moi, masak seperti nasi cuma tambah air kuantiti yg banyak & tambah sedikit garam + beberapa titik olive oil
Tumis bawang putih + bawang merah + halia sehingga naik bau. Masukkan air + ayam + perencah sup(dibancuh gan air suam) + garam. Gaul sebentar & masukkan ubi kentang, sehingga ubi empuk. Kemudian masukkan carrot. Hidang bersama moi @ nasi panas:)
♥Labels:
Porridge
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
hehe dulu masa sapa ntah sakit, mommy buat moi, yang sakit tak makan, kami yang dok perabis hehehe.. sedap kan makan moi lelebih lagi kalau ada sup mcm olyn buat ni...
hehhe..btoi2, kita yg melebih2, 2 hari dok makan ni pon xpa.ms kmi kecik dlu tetiap ari mama masak mcm ni, satu periuk bole makan dr bfast,lunch,dinner, bfast sok plak skali lg hhehhe..
Post a Comment