Saturday, October 23, 2010

Tag from Lady

1. Bagi 3 makanan yg korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.

-Kek, i love cake. Pantang nampak kek xspecialy coklat, sehari xmakan nasi pon xpe:)
-Bolognese spaghetti, yg penting kuah mesti banyak melimpah ruah. Ni menu family i, klu skali wat, 2 kg daging bole abis. * adik i kuat makan..hehe
-Nasi tomato & ayam msk merah, 2 hari 2 malam makan pun xpe, time raya slalu cam ni.

2. Dua jenis air apa yang paling korang suka?

-Teh ais 3 layer, in chinese 'san se bing'(teh ais dibancuh gan gula Nira so layer 1 teh O', layer ke 2 susu & layer ke 3 gula Nira , then kacau jd teh ais, fuuhhh sedappp..special tu)


-White coffee Iceblend wit Oreo bits* Limited Edition from Old Town White Coffee.

3. Which type of food yg korang prefer, pilih 3 sajo : Malay, Indian, Chinese, Japanese, Western, Italian, Mexican, Arabian

-Malay, Western, Chinese

4. Apa makanan yg korang paling expert masak? Dalam kata yg lain, takyah tgk resepi tapi at the same time bile org lain rasa, org akan kata "wahhh, gila sedap".

-Bolognese Spaghetti
-Kek Batik (My Hubby's fav * 2 thumbs up from him)
-Ayam masak merah ala Pattani


5. Semahal mana korang pernah bayar untuk makanan korang?

RM 50++ untuk 2 puff bun + fruit cocktail + 1 mineral bottle at Schiphol Airport Amsterdam...mahal tu, sayang nak makan bun, dah la inti sikit:(
RM 12 untuk SEBOTOL AIR MINERAL EVIAN di KLIA..uuuwaaaaa, nak bancuh susu aje.


6. Beri nama restoran favourite. Apa makanan kat situ yg paling sedap?

-Old Town White Coffee, i & Hubby sukaaa sgt gan Nasi Lemak Rendang Ayam...uwwwaaaa,skang kna wat sendiri le:(


7. Ayam, kambing, lembu, itik, burung puyuh, burung wak-wak, rusa, landak, merpati, ayam denak. Mana satu yg korang suka?Kalau korang ada suka yg lain, tapi aku tak list, bgtau aje la.

-Burung wak wak...klu goreng sedap sgt, i mkn skali gan tulang temulang dia yg rangup tu.


8. Restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda? Dan makan/minum apa? Kalau korang ingatlah kannn.

-DOME, very special menu for couple, chicken with creamy turmeric sauce & lemon, ayam tu siap bagi bentuk love lagi tau:) Isn't it romantic...

9. Apa makanan yg selalu remind korang terhadap pasangan korang?Kenapa?

-Ayam & burger....haha, love u dear:)
Hubby i lak, sma la cam Lady, semua jenis makanan mengingatkan Hubby pd wife dia ni coz i balun semua benda dpn mata n semua tu i ckp "mmmm... ni fav Lyn ni", semuanya favourite...hehhehe


10. Kalau pegi rumah orang, korang selalu berharap orang tu selalu hidang apa?

-Kek...hehhe melampau kan, so i suka la attend rumah terbuka, party..mesti ada kek,kan!

11. Makanan yg korang mmg tak buleh nak telan langsung. Samada tak sedap atau tekak korang dah kembang.

-Ulam..mm x awet muda la i ni nampaknye.


12. Menu raya paling disukai.

-Ketupat & rendang daging, nasi Arab mak sedara i, mmg sedaapp, 3 pinggan i & Hubby tambah, wajib setiap kali Raya..hehhehe

13. Jajan/Cikedis favourite?

-Of course Chocolate

14. Beri dua makanan yg mak korang masak yang korang suka?

-Sup ayam special mama & any gulai, semuanya sedap coz mama wat pekat, gulai ayam, gulai udang, gulai ikan, gulai ketam...hahaha
N mee goreng lembap, perrgghh mmg menyengat, lagi pedas, lagi laju i tambah makan:)


15. Makanan paling pedas korang makan? Sapa masak?

-Nasi goreng hijau, best friend i ms study dlu yg masak * resepi family dia, uwwaaa nangis sampe esok pagi, mentang2 la nama nasi goreng hijau, agak2 la nak letak cili padi tu banyak mana, esok tu g class, pe satu pon xmasuk coz bengang telinga pedas cili padi..hahha


16.Korang kalau jumpe org yg tag korang ni, apa agaknya korang nak hidang/belanja?

-Nak hidang kek Tiramisu, i br blajar, sekelip mata ja da siap..hhehe, sedap plak tu:) Klu kelapangan singgah la umah i:)

17. Sile tag 5 orang dan paksa mereka buat tag ini.

-NurainaJB
-Kak Hanim:)
-Ozu *Tag K.elyn sama hehehe
-Rinasharif
-Ainilazwa

To Lady, i love tis tag coz i love to EATTTT!, Thanks!

2 comments:

Lady of Leisure said...

hehehe berjaya jugak olyn buah tag ni, tq sebab sudi buat.. :) wahhh, ni yang tak sabar nak pi rumah olyn ni, nak makan cake tiramisu hhehe

~ Mamma Olyn ~ said...

kikiki...tue la, da siap keje skolah:).. hehe, jemputlah ke rumah:)