Friday, October 15, 2010

Home Sweet Home... - PART 6

Hubby still bz wit his enrolment @ Sheffield Hallam University. Tak sabar i nak tgk rumah kmi, Hubby da g dlu coz dia nak sediakan groceries & some other things to complete our daily life. I juz stay at home coz the weather really bad when we arrive, i’m afraid my kids can’t get used to it. Alhamdulillah, they stay healthy n guess wat they eat much than before, mybe bcoz f cold weather :). Neighbour kami Cliff & Pam baik n peramah, xspecialy Mr Cliff, umur da cecah 80 tahun tp peramah sangat, sampe kmi da xble faham pelat England dia tu.. hehehe angguk2 kepala, yea kan aje :).. Here are some pic of our house, enjoy it!




* Front door *


* Our living room *


* The only toilet we have :) *



* Hubby's study room & outdoor view *



* Our Bed room & outdoor view *



* Our sweet little kitchen :) *


* Our dining room *


* Our backyard, ada pokok berry tu tp xde buah lg *

4 comments:

Lady of Leisure said...

bestnya.. rumah olyn kat ground floor ke? sebab nampak ada backyard tu... boleh la tanam memacam nanti kan.. esp benda2 yang boleh pakai untuk masak2 nanti.. dah start masak kat sana? senang tak nak cari bahan2 mentah like ayam etc.. ?

psssttt, kami kat taiwan sebenarnya skrg ni.. dah kat seminggu gak la kat sini.. tak sabar nak balik huhu..

~ Mamma Olyn ~ said...

Hah, biaq btoi..Taiwan..bestnya, hubby keje yea? Eh amik pic byk2, nnti update entry kay dear:)
Nsib la kmi duk area ni senang sgt nak cari makanan halal, burger, pizza sejibik cam McD n KFC, sedap! Order delivery byk kat cini, yg penting halal. Byk Pakistan, Pak Arab buka kedai halal kat cini, kmi ada la update masakan kmi tp xupload pic g..hehe.
Rumah ni ada tingkat atas, level atas ada 2 bilik n 1 toilet..huhu 1je toilet, berebut gak gan Hubby kekadang kikiki... n guess wat umah kmi ada tingkat bawah tanah..uuwaaa kmi takutt, sampe skang kmi xpenag turun bawah, lgpun Hubby kta bwh tu ada monitor gas je, n lantai lembab, simen so xyah turun la, mm bagus la, kmi ni penakut gak, dok teringat cete english horror movie tu kan, dok kurung org bwh tanah...eeee..
Tu la kmi xsabar nak menanam mcm2 ni, tp skang da nak masuk winter, rugi klu tanam nnti abis mati, lps winter br le stat jd tukang kebun..hehe

Lady of Leisure said...

:) ok nanti kami update pasal taiwan, husband ada meeting kat sini, lepas meeting kami join tour sesikit.. hehe olyn ni boleh pulak dok teringat cerita hantu hehe.. tapi kami ada baca ampa kata rumah tu since world war 11 lagi kan.. tapi nampak sweet rumah tu.. :)
spring nanti sure berseri2 backyard ampa kan.. :)

::The Shopaholic Tauke:: said...

sweet nya rumah..!!