Sunday, October 24, 2010

Carboot Sale


Today i went to carboot sale at Doncaster with Kak Hanim. Really excited! Thanks to Kak Hanim sefamily coz bw i & Aiman g jejalan..hehe, Hubby i spent time wit Aqil @ home:)


* Aiman ready to go *

Cuaca arini cantik sangat, carboot ni bergantung pd cuaca gak, klu hujan xde la jualan langsung ni. Sapa2 yg dok cini xsah klu xg carboot ni, mmg rugi klu xg. Yela, semua brg2 di carboot ni teramatlah murah, kebanyakan barang kta ble dpt dgn harga 1pound and even 20penne! Klu nak g carboot, bw 10pound da bole penuh satu troli shopping..hehe. I apa lagi, mmg rambang mata tgk barang2 2nd-hand n brand new, pelbagai brg ada drp makanan, baju panas, perhiasan rumah, kasut, beg, barangan baby(baju,kasut,toiletries,car seat,stroller), toys, barangan plastik, peralatan rumah, barangan elektrik (tv, radio, dvd player, hp) & even laptop..hehhe dan macam-macam lagi:). I banyak borong toys for my kids, sejak dtg cini anak2 mama ni xde toys so abis kuali & sudip mama jd barang mainan dorg..hehe.



* Aqil is a BIG fan of Bob The Builder:) *

Selain tu, xlama lagi da nak masuk Winter so i beli thermal sock n baju panas utk si kecil Aiman:). Kebanyakannya i tgk dorg banyak jual perhiasan antik spt set pinggan mangkuk, English tea set, loceng/cermin/jam antik, perhiasan wanita, English cottage house( rumah kecil2) dan byk lagi. N setengah tu ada yg berusia beratus tahun, tp disebabkan dorg da xnak simpan brg tu so dorg jual je, murah plak tu, bole dpt sekitar 1-5pound..hehe. Kak Hanim suke beli brg2 antik, klu g rumah dia byk sangat2 jam antik, English cottage house, brg2 kristal..caya la Kak Hanim!



* Posing cun gan si comel:) *



* Posing cun Kak Hanim:) *







* Beautiful sunny day:) *



* Ini klu wat masak lemak labu sodap nih:) *



* Aiman yg kepenatan slps shopping *


* Burung yg bermigrasi- petanda nak masuk musim Winter *


* Penuh bonet keta..hehehe *

2 comments:

Lady of Leisure said...

Bestnya carboot sale tu olyn.. Murah betul, kalau kami sure rambang mata hehehe.. Pumpkin dia gebu n besar kan, teringat halloween.. Kawan kami kata dia slalu prepare gula2, nak kasi kat bebudak yang datang masa halloween tu hehe..

~ Mamma Olyn ~ said...

Mmg best shaila, klu ikutkan hati semua nak, brg pon elok2 lagi,kebanyakan brg ssh nak nampak calar, kesat, any stain ke...mmg nampak baru, depa cuci sampe elok balik, klu kami da cuci elok2 cam tu xjadi nak jual..hehhe,ha btol tu xlama nak halloween ni, mmg belambak2 buah labu yg gebu tu..kiki