Tuesday, March 8, 2011

Almond Flake Mocha Cake


Baru je lepas selesai makan kek ni, hehe sedappp lerr:D.. Eh, kena gak puji diri sendiri untuk meningkatkan keyakinan terhadap diri sendiri:D. Actualy resepi ni dr Black Beauty Chocolate Cake tp i upgrade letak almond flake & tukar ke perasa mocha.. hehe, lembut & bau mocha menusuk kalbu.. hehe. Untuk topping i letak chocolate custard ready made i beli kat Asda aritu, ingat nak wat fresh cream.. mmm cukupla lelemak yg da ada tue, xpayah dok tambah lagi.. hihi.


Untuk perasa mocha i letak nescafe dlm air suam, chocolate powder mmg da ada dlm adunan tepung so chocolate + nescafe = MOCHA :). BTW, Spring is around da cornerrrrr!! I like:).. Tak sabar nak post pic blooming flowers @ Firth Park area.. coming soooonnnn



* Nyumm.. nyummm deliciousss red cherry & almond flake! *

5 comments:

Nieza said...

wah sedapnya tak thn nengok topping yg leleh tu...hehe

~ Mamma Olyn ~ said...

eheeeeehhee, sj je ngada2 wat topping cam gitu.. meleleh2 coklat tu..hihi

Lady of Leisure said...

huwaaaaaa tak tahannya tengok cake yg ada meleleh leleh ni hehehe.. syok la aqil ngan aiman, every week ada cake sedap2..

Hanis MY said...

looks yummy! rasa nak ngap je..thanks follow my blog...salam kenal

mamma olyn said...

Lady : hehee.. tangkap leleh tuee, two kiddo suka part chocolate custard tu, menjilat jariii..hehe

Hanis MY : salam kenal, thanks sudi jengah ke blog mamma olyn juga:D..jemput2 makan..hihi