Wednesday, March 2, 2011

1st Health Visitor's visit

Hari ni ada appointment gan health visitor between 12 - 1 pm, tepat jam 12 pm dia ketuk pintu.. i pun xda idea nape dia nak dtg, yg i tau dia nak dpt detail family i & nak cakap bab healthy life.. mmm bagus btol, so arini Hubby g lab after lunch. Sampe je health visitor tu depan pintu, si Aqil ni terus terjah 'Hello, Hellooooo, come in!!!' (kuat ooo suara anak i).. i & Hubby terkedu sampe xterkata pe.. erkk.. hehe, please come in. Mana xterkejut beruk minah saleh tu, maunye pengsan depan pintu jenuh kitorg nak kna angkat..huhu.. Aqil mmg friendly, he juz loves being around people:). Dah tu trus g peluk & minta dukung, sronok health visitor tu layan Aqil, dia xsempat langsung nak kata pe kat kitorg, trus layan Aqil n baru letak beg dia... huhuuu. Then bila da ok, dia letak Aqil so baru la dia bercakap gan kami. Dia kata Aqil ni da ble g nursery da, actualy kami da daftar Aqil kat Hucklow Nursery tapi sampe skang still xdapat surat dari nursery.. huhu kami harap sangat Aqil dapat masuk nursery tu coz dekat sangat gan rumah kami, depan main road rumah kami, ble nampak nursery tu dari rumah. Asalnye Hucklow Primary School tp skang dorg buka nursery April ni, so pendaftaran dibuka dari tahun lepas lagi, mmg ramai yg daftar tetambah area ni ramai Muslim n primary school dia pun mmg ramai Muslim. Satu lagi nursery kat Firth Park Library (sebelah gan playground Firth Park), dekat gak tp kna berjalan naik turun bukit.. hmmm ble slim drumstick i klu tetiap ari ulang alik antar Aqil.. hehe. Then bila da abis tanya bab detail kami sefamili, dia gtau Aqil kena vaccine sekali lagi masa genap 3 tahun- tis April & da best part dia bagi set of early learning book .. hehe sukee Aqil & Aiman, sampe skang ni dok belek lagi buku2 tu, td br je lps bacakan buku untuk dorg:D




* Jom kira 1..2..3 *



* Dapat gak oral set & Tommee Tippee Baby Sippy First Cup

6 comments:

Ayu Safieza said...
This comment has been removed by the author.
Ayu Safieza said...
This comment has been removed by the author.
Ayu Safieza said...

Assalamualaikumwbh simply mama...here I come...salam membalas kunjungan....nice blog....oooooo cejuk sbb sini ada saljii....:)

DeLancrettLurpak said...

tak aci! kami dpt buku aje!!!

kena pi tanya pasal nursery tu.. takut depa terlepas pandang... cer try.. tapi kalau dah penuh, mesti dia suruh masuk bulan 9 nanti...

Lady of Leisure said...

bagusnya ada visit macam ni.. dapat memacam lak tu hehe

~ Mamma Olyn ~ said...

Ayu: Wsalam, tq sudi singgah menyinggah..heeheee sejukk.. ggrrrrr

Cik Lurpak: Lorr yaka, kmi pun xsangka dia nak brg kit start cam tu, kata nak bagi bookstart utk parent & kid sj, hehhee.. oo kna g tanya ek, isshh bln 9 lambt g, cian Aqil xsabaq sungguh nak g sekolah..huhu

Lady: Tue arr..baguih sungguh depa ni, concern tanya itu ini, klu nak cek/tanya pe2 call depa..ishh isshh..hehhe, rs klu nak jumpa g bagi pe plak ek..hehe, melampau:D