Monday, February 28, 2011

Chocolate Chip Little Bun


Little Bun also known as roti paun is a toasted small rectangular bread loaf that is made up of 4 little buns... u can eat it as it is or can have it wit butter or kaya- homemade coconut jam:)... gebusss sungguh roti ni, my two kiddo juz love it! Thanks to K.Nieza for da recipe, tp K.Nieza lg best dia letak 3 jenis perisa - Pandan, Chocolate & Strawberry, tp i wat plain bread wit choco chip.. Aqil sgt2 suka little bun ni, dia makan time bfast & snack time, nnti nak try wat lagi la lgpun yis yg i beli tu da nak expired.. huhu alangkah bagusnye klu ade breadmaker, Hubby cam xpercaya wifenye ni wat roti, 'Yang wat roti ni yea, eh lps ni kita xyah beli da loaf bread utk bfast.., sedap la, abg suka klu homemade bread camnie' (erkk... xlarat den nak mengulinye..huhu), klu de breadmaker lagiii mudah.. 'hmmmm nnti try survey ada sale gtau abg..' Horayyyyyy!!! (dalam hati.. hehe)




* Nyummm..nyummm... jom breakfast:) *

8 comments:

Lady of Leisure said...

hehe tu la kalau ada breadmaker best kan, kami survey jugak baru2 ni,dah ada yg berkenan stok pulak takde, mixer beli dah haritu tapi jarang pakai, kami rasa lebih banyak akan pakai breadmaker sbb nak menguli chapati ke, kue pau ke, etc..
sbb doh2 tu liat betul nak uli kan..kalau BM tolong ulikan bahagianya hehe..

~ Mamma Olyn ~ said...

ha tue la, kmi ni br nak start menguli jd br la tau betapa penatnya nak tumbuk doh..haha, tp ampa mmg kna beli BM ni coz slalu wat proses menguli tepung:).. sini kmi nak tunggu sale br best dpt harga yg patutan, eh da beli mixer hehe lps ni ble wat kek:Da4

Lady of Leisure said...

hehe.. da beli mixer masa buat cream puff itu hari hehe.. lepas ni nak try buat resepi kek olyn, semua nampak sedap2.. tapi kalau nak buat kami kene tunggu kalau sil n anak2 buah mai.. kalau kami berdua makan jenuh nak habiskan.. sbb tu biasa buat muffin jer sebab senang nak habiskan.. hehe.. roti olyn buat ni nampak gebu betul.. makan sambil minum coffee best nih kan..

~ Mamma Olyn ~ said...

hihiii xsabar nak tunggu ampa wat kek, nnti deco best2 tau, ampa creative:), btul gak, 2org ja nak wat kek sebiji bla nak abis..hehe, aah selera btul sambil cicah gan kopi:)

AZLINA said...

Assalamualaikum Mamma Olyn...mmg best la dpt mkn roti sebegini ptg2,cicah kopi pulak tu, tgh hujan2 pulak nih... akak dh lama tak meroti, teringin nk buat bila tengok kat blog kwn2 semua ada roti...huhu..Salam kenal yea!!!

~ Mamma Olyn ~ said...

Wsalam Azlina.. tq sudi singgah blog Mamma Olyn, hehe btol2, cicah kopi mmg laju je makan..:D

DeLancrettLurpak said...

breadmaker tu kegunaannya uli doh eh? mati2 saya ingat utk bakar roti, wakakakkakaka

~ Mamma Olyn ~ said...

lawak la cik lurpak ni...hehheeee, i pun xtau gak, ms 1st ingat uli dulu br masukkan doh dlm BM.. yg i tau msuk semu bahan dlm BM then ON je, lps tu trus jadi beb, rsnye terus masak jd roti kot, tue xpasti lak...