Monday, February 7, 2011

Mee Kolok + Red Tulip:)


First time i makan mee kolok ni, resepi dr Cik Lurpak.. sebelum ni xpernah pun dengar mee kolok ni cam mana, bila tgk entry mee kolok aritu, terus tringinnn sgt nak wat cumanye stok mee xde dlm umah, sok nye trus g ThaiPanna (Thailand shop) g beli mee gulung:).. lepas siap masak, trus ngap...sedappp tidak terkata, dan xsangka Aqil & Aiman pun suka makan (dorg makan mee & sup) sampe tambah semangkuk lagi.. bagi i yg bg kick mee kolok ni sambal kicap tu, nyummmm, bertambah2 lagi dgn hirisan daging gaul gan bawang goreng & sedikit sup...walllaaaa, mee kolok ni bole makan kering cam tu (mee + sambal kicap + daging + bawang goreng, gaul) @ tambah sup jadikan macam mee sup, dua2 pun sedap.. tetambah semenjak minggu lps asyik hujan so sedap hirup sup panas2:), angin pun kuat sgt, kdg2 cam ribut pun ada, klu si Aiman tu skali lalu angin dgn dia skali angin tolak..haha


Last but not least, tulip merah i da kembang..hihi, cantikkkk sgt!


* Sebelum *


* Taddaaaaa..hehe *


2 comments:

Lady of Leisure said...

Hehe terliur gak tgk mee kolok kat blog cik lurpak haritu.. Sejuk2 kat sana pekena mee kolok mesti best kan.. Cantiknya yr red tulips, sana memacam bunga ada kan.. Kami ni peminat bunga, weekend wajib beli bunga untuk flower arrangement, sampai ke dalam toilet kami letak bunga hehe.. Confirm minah bunga kan.. :D

~ Mamma Olyn ~ said...

waa..mesti berseri2 umah ampa ni..hihi, kmi ni xsabar nak tunggu spring, hubby kata klu beli bunga skang ni mahal la skit coz import, nnti spring petik la tepi jalan tu penuh satu umah...wakakaaa, eh sedap la mee kolok tu tetambah musim sejuk cam gini, nnti ampa try la wat, mcm chinese takeway gitue:)