Saturday, February 5, 2011

E-Bay!

Yeaaa..da sampe pun barang Ebay, i order apron, toddler safety harness with bag & LEGO Duplo bricks for Aqil:).. Aqil suka sangat susun segala benda yg dia ada jadi tall building @ susun cam keretapi, selain toys dia, tupperware & mangkuk plastik i jadi mangsa, huh..then bila susun tinggi sangat so runtuh la, daaa nangis marah kat toys dia sebab jatuh..erk..imaginasi dia makin hari makin banyak dia reka sejak menjak dok tgk series Show Me..Show Me (rancangan ni ada 2 hos Chris & Poi, kira dorg ni setiap ari main gan teddy bear, segala mainan yg ada guna imaginasi & kreativiti yg ada).. Tat y i beli LEGO Duplo tu, sampe je td trus main xtengok kiri kanan..hehe. Aqil semakin hari vocabulary & pronunciation semakin bagus, hanya dgn tgk rancangan di tv sj plus i do speak English with him since newborn (xcaya tanya mami dia..hehe) & even he still in my womb *wink*, then bla i spent masa dgn dorg i ajar dia ABC, 123, colors, animals, how to greet people in good manner (skrang dia da tau basic color like blue/red/green/yellow/purple/pink & rainbow-asyik hafal tue ja then suruh i guess 'wat color is tat, mama'..aik, hehe & quite sort of animals in zoo, fruits, and lot more :))))


* Aqil share banana gan Aiman lps lunch :) *

Alhmadulillah, dia cepat ikut & i nampak dia practice sorang2 cakap dgn Aiman ' hello Eiman (Aiman), ok thank u Eiman, ur welcome..bye bye..' ternganga2 si Aiman..hahaahhaa & kami sronok tgk skrang klu dorg berdua gaduh bab mainan, cepat2 Aqil say 'sorry Aiman, its ok, dun cry' ..allololo... Skrang ni dia da 2thn 9bulan, genap 3thn dia da wajib masuk nursery disini, so i harap dia boleh terus biasakan diri dia dgn org sekeliling bila masuk nursery nanti:)



* Tis is for Aiman, veryyy cute ladybird bag..sesuaiiii gitue *


* Tis is for Aqil, wit cute bat bag:) *


- Source from Goggle-

Then i beli toddler safety harness with bag ni coz tis 2 kiddo da xmo duduk senyap dlm double stroller tu, pantang berenti je stroller nak turun..hrmmm, i & Hubby xcaya dgn two kiddo ni, suka main sembunyi2, ishh bahaya la, i nak shopping pun xsenang hati tau! So, hubby decide beli safety harness ni, so dorg g mana pun sentiasa ada dgn kita, ishh i xleh bayang la klu i kehilangan my two little precious..huhu, ble hilang nyawa i:((


* BTW, cantik x apron i, semangat baking tuuu *

5 comments:

Lady of Leisure said...

hehe comelnya 2 orang hero ni.. ladybird and bat bag tu pun comel, bagus pakai harness ni kan, very practical and untuk keselamatan jugak kan..

Lady of Leisure said...

and the apron is nice.. makin bersemangat nak baking kan hehe.. happy cooking dear. :)

mamma olyn said...

tocheee..hehe, jenuh mencari nak gak apron yg tema baking, last2 jumpa gak:), tue la utk safety dorg, skang ni byk sgt kes culik/jual budak, minta jauhkan la dr semu tu, tringat kisah nurin jazlin...al fatihah

DeLancrettLurpak said...

Mamma Olyn: I beli dkt John Lewis, tapi anak I tak nak pakai, sebab dia malas nak jalan, dia mintak dukung aje kerjanya. padahal dah masuk sekolah and he is 15kg, erghh!!!

~ Mamma Olyn ~ said...

Alamak...jenuh nak dukung..saba jela..hihi, sama berat gan anak sulung i, dia suke naik stroller tp sejak menjak ni nak turun jalan, riso la i, br guna skali ok la dia nak pakai tupun sbb ada beg kecik batman..haha