Monday, February 21, 2011

Leisure @ Meadowhall


Kemarin kami g lepak-lepak di Meadowhall, satu satunya shopping complex paling besar di Sheffield ni, ada lebih kurang 280 buah kedai, food court (KFC, MCD, Pizza Hut, Nandos, Greggs, Starbucks, Costa Coffee, Subway, YO! Sushi etc) even restoran halal pun ada, semua ada la disitu dari kedai yang paling murah 'Poundland' (semua barang harga GBP1) hingga ke kedai branded (Mark & Spencer, NEXT, House Of Fraser, Dorothy Perkins, GUESS, PRIMARK ect).. selain tu ada juga VUE cinema wit 11 screen..


* The Oasis Food Court *


Mmg xabis berjalan even shari suntuk spent masa kat situ..hehe, i pun xabis round lagi, yela i jenis klu nak shopping kna betul2 teliti & cari yg the best + paling cun lah!...hehehe then nak melayan kerenah two kiddo ni nak belon, bola, toys dan macam-macammmm lagi..huhu, last2 penat masuk restoren makan lagi bagus:).. i ajak Hubby masuk Mark & Spencer nak cari kitchen bamboo utensils yg i tgk dlm online stok da abis, so kitorg g tgk nasib ada, Hubby pun pening kenapa nak senduk kayu plak, kan ada senduk nylon tu.. isshh ada la sebabnya, klu tak xpelbagai la masakan i..:D.. Lps kuar dr M&S, nampak plak gift shop, berlambak2 belon.. oohh pe lagi terkedek-kedek si Aqil & Aiman lari nak g amik belon halogen tu, nasib kami pakaikan dorg safety harness tu, klu x kejap je hilang dari pandangan kami, dorg suka selit2 tepi org, tupp..tupp hilang..huh, two kiddo promise gan mama & abah nak share main belon, alrite kami pun beli satu jela, lagipun belon tu sebiji GBP2 (try convert = RM10)..huhu, tp yg bestnya 1st Aqil main dulu, si Aiman tengok je abgnye main, then Aqil sayang Aiman & pass belon kat Aiman..erk, hrrmmmm ok, good, kira dia faham la bla i mention u must share wit Aiman, promise mama or ur balloon will 'pop' & u wont get balloon anymore... 'yes, mama'..





Tengok la gelagat Aiman bila dapat belon dr Aqil, sampe tetido Aqil dlm stroller nak tunggu Aiman main belon..hehe













Selepas abis shopping kat Meadowhall, kami singgah rumah jiran baru kami dari USM, baru je sampai 3 minggu lps, dorg ada baby girl baru 7 bulan..cute, Aiman ada member la lps ni.. hehe, kebetulan lak dorg g rumah Abg Zul & K.Peah, so kmi pun berangkat sama la g umah Abg Zul, alhamdulillah rezeki kami, dapat makan dinner sekali gan family K.Ita/ K.Rina.. dorg suka wat makan2 time weekend, exspecialy time cuti sekolah (disini da stat cuti sekolah 1 minggu, xsama gan sekolah di Msia), seronok la Aqil dpt jumpa member2 dia sampe lupa nak makan..hehehe. Opppss, last but not least.. sempat gak dapat bunga Daffodil masa singgah Tesco..hihi




2 comments:

Lady of Leisure said...

hehe.. shopping ni mind therapy olyn kan.. mesti beli mcm2 kan..
wow daffodil dah keluar, biasanyakalau nak spring daffodil antara antara yg mula keluar kan.. bestnya... cantik sgt daffodil tu.. u r so lucky dear.. memcam bunga cantik2 ada kat sana :)

~ Mamma Olyn ~ said...

hehe.. mmg pun kmi kna g shopping br release stress, aah ada byk gak pucuk daffodil & tulip...tp tupp tupp kemarin dulu turun snow..huhu frust gak, xsabar nak tunggu kuar bunga..hehe, btw cantik kan daffodil tu..hihi