Monday, March 21, 2011

Carboot againnnn!!



Heheeeeeee, kelmarin kami g menjamu mata di carboot, ehh mna leh tengok je, klu stakat nak belek2 je, i payah g pun xpe... ahaks, lgpun kmi mmg nak survey2 lagi our big fan Bob The Builder punya stuff ni.. huhu, survey kat Argos & Meadowhall toy shop aritu xde sale pun, so kmi try cari Bob The Builder Power Tool Workbench kat carboot, sambil2 tu mamanye nak mencari hand-made knitwear & pasu cantik2.. hahahaaaa. Carboot kali nie mmg best coz dorg wat secara besar besaran, keliling stadium Don Caster. Dorg start dari 6.30 pagi sampe 12.30 tghari, kmi sampe dlm kol 9 pagi, mmg ramai sangat orang, kebetulan cuaca cantik, tp sejuk i xtahan ada angin sepoi2 bahasa so senang cete pakai glove then bla nak beli brg bg signal traffic light kat Mr Hubby... hahahaaaaaa, yeala pakai glove ssh nak pegang duit syiling tau, so i pegang brg yg i nak je, tukang bayarnye adalah Mr Hubby ok:D..


Tapikan ada satu benda i mnyesal xbook masa i tgh dok tengok2 satu carpet hijau cun tu, Hampen IKEA Carpet.. mmg cantik & tebal, xda cacat celanya, even 2nd hand tp still nampak baru, aunty tu nak bagi GBP4 je, ms dia beli GBP30 dia kata beli masa krismas thn lepas tp pakai kejap je then tukar wallpaper baru da xmatching gan carpet kaler hijau ni, so dia nak let go la.., cantik klu letak kat living room, kebetulan rumah i kat Msia master bedroom i konsep country gitue, so mmg cun abis la klu i dapat carpet green kiwi ni! Skali i tgk hubby i ilang, lorr mana ble beli tauke ilang.. haha, rupanya dia dok melayan Aqil nak minum susu, bila i panggil dia, xsampe 5minit i paling balik kat aunty tu, dia da bungkus carpet hijau tu kat pakcik mana ntah, bila masa dia datang xtau la! isskk iskk... cam nak nangis tgk dia bungkus carpet cantik tu kat org len, ni i tunjuk carpet yg i minat tu, pic dr Google:( ...


* Serious, sebiji cam dlm pic ni .... uwaaaaa bkn rezeki i nampaknye..:( *

Da penat bejalan sambil2 makan bekal biskut & buah, kmi jumpa gak koleksi Bob untuk Aqil termasuklah workbench yg dia idam2kan tue.. hehe, da best part bla kmi jalan2 tetiba jumpa sebiji Bob The Builder yg sangat besar, waaaaa menjerit si Aqil ni.. mamaaaa, looookkk its BOBBB, its a biggg bobbb... hehe, skali tanya dia bg GBP3.50, trus amik, murahh beb, mainan lain yg kitorg beli cam Thomas & Friend, Scoop GBP2, so bla dapat Big Bob ni dgn harga GBP3.50, mmg sgt2 berbaloi, still elok lagi, even stain pun xde tau... hehe. Pastu si Aqil mmg syokk abis la, bagi dia peluk Bob tu penuh satu stroller, cam tin sardin da.. haha, bila balik umah asyik2 i terkejut coz nampak cam ada 3 orang anak la plak, mana taknye si Bob ni besar lagi dr Aiman.. huhu.









* Aqil da jadi Bob The Builder ... can we fix it, yes we cannnnn!! *


* Bunga di pasu tu hand-paint, sweet sangat:) *


Tp yg paling best skali i dapat candle holder paling cantikkkk skali dgn hanya GBP1.. heheee, dia dapat hadiah masa krismas lepas, elok lagi & bunga2 di holder tu still cantik.. cam tu la dorg, rumah sini sempit, tp barang terlalu banyak, yg paling banyak bila tetiap thn dapat hadiah krismas, sale plak xhenti2, kuasa membeli belah lagi dashyat la sampe xde tempat nak simpan barang. Kadang2 tu klu yg xrajin nak buka boot jual brg yg da xmo pakai ni, dorg bagi FREE je, ha jgn xcaya, i salah sorg member freecycle kat cini & da banyak benda i kutip brg2 dorg yg masih elok, guna 2-3 kali then da xmo, haaa ni ada ni org yg nak...hehehe tp i pilih yg elok la, klu benda tu kna fix bit & bob xnak la, cakap je nak tv, peti ais, bedroom set, meja makan, washing machine,books & toys, sofa, CD, baju, rim tayar keta pun ada:D... Eh sambung balik cete bab carboot tadi, pastu i dapat gak hand-made knitwear, cantikkkk sgt kaler coklat perang & krim, mmg hand-made dr nenek dia, then dia nak let go coz da xmuat, ishh klu mama i yg kait baju tu even xmuat pun i simpan sbagai kenangan @ bagi kat anak2 i ke.. hrrmmm, btw i jumpa baju tupun ms dorg nak kemas barang da, da kul 12pm so dr GBP5, dia bg GBP1 kat i!!! Yipppaaaaa, trus amik 2 helai, tue la untungnye klu g carboot masa dorg da nak kemas2 brg nak balik, time tu dorg kasi diskaun siap bagi Bath Tub Gift Set extra hadiah lagi.. heheeee




* Aiman dapat stoller baby.. huhuuu sama tinggi je gan Aiman *



*Wedding car for rent, mmg klasik & cantik, 1st time tgk keta Rolls Royce dr dekat:)*

Last but not least... nak hilangkan boring two kiddo ni, hubby ajak naik merry-go-round ni.. hehe, ingat Aqil nak naik Thomas & Friend, tp ternampak ada Postman Pat plak, trus buka pintu nak naik van royal mail tu.. hehe, (Aqil klu ada posmen antar surat kat pintu umah, dia dulu yg g amik & depan pintu tu juga dia akan kata "Thank youuu Postman Pat, see u soooonnn" then br bagi surat tu kat i... saba jela)







14 comments:

intan morsalin said...

pasni mamaolyn leh la jual brg2 yg bli kat carboot tu kat blogger di msia ni cam sya...tringin gak nak bg ank2 main mainan cam aqil n aiman tu...u xde brg nak let go ker?

mamma olyn said...

eh xsangka ada yg berminat..hehee, mm stakat ni xde lagi, br nak kumpul koleksi BOB/Thomas & Friend coz Aqil/Aiman minat sgt2, anak intan minat kartun pe yea, klu kmi g carboot ble i tlg survey:)

Cendana Kasih said...

kalo kat Msia ni, carboot sale dia sama mahal ngan harga kat supermarket tuh....

intan morsalin said...

eh btul keni..bestnya....ank sya yg sulung tu ska sgt ngan mickey mouse...kalau yg kecik lak ska Dibo...thomas pon dia ska..handy manny pon ska...sng citer sume katun kat disney channel tu mmg dia ska...kalau ade yg murah2 roger2 la ek...perhiasan umah pon bleh gak...over lak plak...ehe...

~ Mamma Olyn ~ said...

Cendana Kasih : A'ah btol tu, xde bezanya..hehe

Intan : Hehee... ok, klu toys tu berlambak2, antara nak xnak je, insyallah klu i singgah ke carboot lg, i tlg survey. Slalu dorg wat ari ahad, tupun klu cuaca cerah:)

ScHa MimiE said...

hi olyn....
ni mimie (ur cousin,ank noredan huhu)
kenal ke? huhu..anggap kenal jela ek..=p anywy ur mama bg link blog ni..suh tgk2 resepi awk..haha..sedap2 jgk ni..nnt i bole try..

kalo ade fb bole la bg=) senang nk usha..hihihi...^,^
anyway nice blog~~

HomeKreation said...

Salam singgah & kunjungan balas. Cantik blog.

mamma olyn said...

Scha Mimie : Eh..mimie..awat xkenai..hehe, nnti add fb id OLYNN LYN..tq sudi singgah blog i yea, nnti try la resepi2 yg xseberapa tu,k..hihi

HomeKreation : Tq sudi singgah balas & salam kenalan:D

DeLancrettLurpak said...

Mamma Olyn!! blog you berat! I susah nak scroll ke bawahhh.. tlg!!!


Carboot besttt!! Saya suka pegi carboot bath, brg-brg best!

mamma olyn said...

DLL: Lorrr pasai pa, eh bunga2 & lebah ku terlalu byk kot..hehhee, xpa kmi buang lebah tu nnti try tgk, rs meremang lak bulu roma tgk lebah byk sgt:D.. tu arrr.. best la, cam xmo balik..eh carboot bath tu sma cam i pe ni ke?

Ribbon Clown said...

Mamma Olyn,

Adam pun sama cam Aqil..suka Thomas, Bob,.. tunjuk je Big Bob ni kat dia tadi, jerit2 dia hehe Aqil brape tahun? Aiman?

~ Mamma Olyn ~ said...

RC : eheeeehhee...yeke, aqil bln depan da masuk 3thn, aiman br 1thn6bln.. hehe, tu la, kmi skang g carboot cari koleksi bob & thomas utk dia la, skang ni klu tanya dia 'wat is ur name'.. my name is bob, mama... hah sudah da.. huhuuu

DeLancrettLurpak said...

maksud u sama dengan carboot doncaster?

~ Mamma Olyn ~ said...

aah, ke nama tempat tu carboot bath?