Monday, November 1, 2010

Grill Vege Tortilla


Menu petang di hujung minggu ni sesuai untuk Vegetarian:)..hehe tringin nak jadi vegetarian lak,tp shari cukup la,xde geng.., Hubby i xgemar sangat sayur, so i xble la jd Vegetarian, jeles tgk dia mkn sedap2..kiki:) So, untuk yg xberapa nak gemar sayur ni mmg sesuai wat tortilla ni, Hubby i yg xsuka sayur pon kata "mmm sedappp la Yang"..hehe, ni trick pd org yg xmakan sayur so at list dia makan juga tp kna sembunyi:) Sampekan pagi td bfast pon still tanya, "ada lagi tortilla semalam?" hehe...

BAHAN :

Plain tortilla wrap
Chicken nugget 6ketul(goreng & hiris)
Butter
Tomato 1 biji(diced)
Taugeh segenggam
Carrot
Fresh salad
Grated Mozzarella Cheese
Black pepper





First, goreng dulu nugget, tos dan hiris kecil2. Kemudian, sediakan tortilla wrap, bahagi pada 2 dan potong, it looks like pita bread:) (1 keping wrap boleh hasilkan 2 tortilla). Sapu rata butter ke atas wrap & susun salad + taugeh + carrot + diced tomato + hirisan nugget + taburkan Mozzarella cheese + a pinch of black pepper. Gulung wrap & make sure semua bahan betul2 padat (x loose) so bla nak grill, cheese will melt and stick all together perfectly:). Then, susun semua tortilla atas grill rack n grill for about 15 minutes, then terbalikkan tortilla & let for other 10 minutes..Done!


* Mmmm..melting cheese:) *

2 comments:

Lady of Leisure said...

kami suka sayur.. so menu ni emmang kena lah ngan kami hehe.. ulam2 pun favourite kami...

~ Mamma Olyn ~ said...

good..good, bagus makan sayur, ulam2,nnti bole try:)