Monday, November 15, 2010

Surprise View, Peak District


-Google source-


* A sea of scented purple heather in August- Google source- *

Sambungan dari pejalanan dr Ladybower Dam, kmi terus bertolak ke Surprise View car park, Peak District, xjauh dari Ladybower. Tempat ni mmg popular dgn aktiviti2 spt walk-hiking & cycling along tracks. Di seberang jalan ada permandangan Millstone Edge dimana ada lorong pejalan kaki, rock formation sculpters & its one of the most popular climbing area!


* Rock formation sculpters-Google source- *


* Climbing area at Millstone Edge-Google source- *

I xsempat nak amik pic banyak2 coz lapar..haha, da penat berjalan di Ladybower Dam, sampe terlepas tempat picnic, at last kmi 'picnic' di car park ja, tp xkisah la, yg penting dpt tgk suasana & permandangan yg cantik pertama kali dlm hidup! Bab makan mana2 pon bole, orait ja, suhu makin sejuk bla duduk di Surprise View tu, mybe tempat berbukit bukau kot. Tengah kami dok makan sedap2, da nak masuk Maghrib, dlm kol 4.30pm..tetiba nampak ada paraglider, wahh menarik perhatian orang ramai:)


* Para-glider flying over the Millstone Edge view *





* Kopi RADIX untuk panaskan badan...:) *



* Jom..makan..makan..semu makanan cam br keluar dari freezer..haha *



Oppsss.. mana si kecik Aiman? Ha, dia tgh sedap beradu dalam car seat..hehe, klu x mesti nampak muka dia dulu, nak...nak..nak..

3 comments:

Lady of Leisure said...

wowwww cantiknya pemandangan kat situ olynn.. bestnya hari2 boleh tengok breathtaking scenery macam ni, macam hari2 holiday gitu :-)
makanan tu semua sejuk ke hehe.. banyaknya makanan nampak macam bihun in one of the container.. *kami ni pantang nampak bihun... hehe

ozupetir said...

waa kak olin..sonok2... nk join ^.^ daus kotoq la kak olin suka kntut lam opis..HAHA.. best2... sonok la tgk ^.^

~ Mamma Olyn ~ said...

cantik sungguh shaila oii..kmi xpenah tgk pemandangan scantik tu, cam org dok lukis dpn kita ni..hehe, kmi tau ampa suka bihun kosong kan..kmi pon pantang nampak bihun, (stok bihun sentiasa kna ada dlm umah) kdg2 rs lapa sowang2 g dapor trus goreng, bg lembap2, berminyak ckit2, pedas byk, letak udANG..Waarrgghhh, satu bungkus stakat 500gram kmi sorang ble perabis..hahhaa

Ozukawa : mai la ozu, best la, bujang cam ozu sesuai g situ naik basikal ajak geng..best, ms k.olyn g situ satu group tu naik basikal rmai2 di tepi tebing bukit tu, tringat kat ozu:) Ni, klu ko layan dia mmg menjadi, dia dok wat la lagu tu, nnti Dr yufridin dgr br tau nak kta pa...hahha