Monday, November 15, 2010

Wild Berry Cheese Pie


Tis time i made the simplest pie in da world! Bukan pe, yg senang tu coz base pie tue, mmg da ready-made..hehe, klu nak wat sendiri ble gak, kna adun sendiri la. Pie ni i wat ms g jejalan aritu, biasanya cream cheese filling tu org letak lemon jus, tp i wat len ckit, i letak orange jus n orange zest:). Sepatutnya i nak letak raspberry tapi skali i tgk da abis! Lagipun, raspberry xble tahan lama, cepat berkulat. Tp i sukaaaa sgt raspberry yogurt, Yummmy delicious!


* Raspberry-Google source- *

BAHAN :

Flan base pie
Whipping cream 200ml
Soft cheese 250gram
Jus oren 1cawan
Parutan oren
Gula 90gram
Variety of wild berries (i letak blueberry & strawberry ja)


Firstly, pukul whipping cream hingga gebu. Then masukkan soft cheese + gula, pukul sekejap dan masukkan jus oren + parutan oren. Gaul rata. Masukkan adunan cheese tadi ke dalam flan base pie & susun buah berries ikut kreativiti anda. Masukkan ke dalam peti ais selama 2 jam. Sedap dihidang sejuk:) Enjoy it!

2 comments:

Lady of Leisure said...

wow sedap dan cantikk..sayang pulak nak makan kalau cantik macam ni hehe.. olyn memang everyweek baking2 ke? hehe

~ Mamma Olyn ~ said...

hehe, tq..hrmm, bole kata every week, klu wat kek sebiji, dlm 3/4 hari abis la, ha pastu wat lg, coz bdk2 ni suka makan kek, lps mkn nasi, mkn kek lak, kebetulan dok sini lapa jd mmg kna sentiasa ada makanan..huhu tkut gemuk la.. tp mkn xingat dunia:) actly, ada satu g kek xupload..haha, rich choclate cake..tungguuu