Sunday, November 28, 2010

SNOW...the very 1st time

Tepat jam 7:30 am, 27 Nov 2010(Sabtu), snow da turun menyelimuti seluruh muka bumi area Firth Park dan seluruh South Yorkshire...suhu masa tu -3C, kami terpegun dgn keindahan snow yg putih gebu, sejuk mata memandang..anak2 i pun tergamam tengok keadaan diluar tingkap..semoga kami sefamili tabah menempuhi perubahan musim dan keadaan suhu yg rendah, moga2 kami semua sihat ex specially tis two kids:)..Amminnnn
Jom, belek2 pic yg i sempat snap di sekitar rumah(xbole nak kuar, terlalu sejukkk:))...


* View belakang rumah, jam 7:40 am *





* View yg sama pd jam 9:30 am, matahari da kuar so snow da stat cair tp suhu ttp rendah sekitar 1C:) *



* Kereta kami diselimuti oleh snow..hehe *


* View yg sama pd jam 10:00 am... *


* Laman belakang rumah *



* 'Aiman, look its snow...' , still pakai pajamas lagi, xnak tukar baju, nak tgk snow dulu..hehhe *


* Ada sesapa nak ABC? ..hehe *

4 comments:

IBU WAFIQ said...

bestnye dapat tengok salji....

Lady of Leisure said...

wow bestnya snow dah turun, hari2 boleh la makan abc bukak tingkap tadah je dengan besen kan hihi.. best tengok dua beradik tu tengok snow.. :)

mamma olyn said...

Ibu wafiq : Tue la, cantik sangat bila tgk dr atas langit, bertaburan snow flake tu:)

Lady : Hahhaa, cam tau2 ja, kmi tadah dlm plastic bowl, pastu letak ribena, hehe ABC ribena:) Aqil & Aiman ternganga2 tgk snow turun..heran kot pe benda..kiki

Anonymous said...

salam kenalan, nice blog:)..sronoknye bole main snow:)