Monday, November 1, 2010

Garmin GPS

Last weekend, for the very 1st time kmi round-round sekitar Sheffield & singgah di Meadowhall. Ramai sungguh orang n kebanyakannya family wit their kids, berpusu-pusu stroller, pelbagai rupa, jenama pun bkn main(Mamas&Papas, MacLaren, Quinny, Graco) ini klu kat M'sia ble cecah ribu ringgit! Tp disini still ble dapat harga yg murah & berpatutan, klu kat M'sia boleh tahan harganya, tp cini murah ja, bole dapat kat mana2, melalui internet(EBay), di Carboot, or kebanyakan kedai2 alatan bayi..I pun tgh cari twin stroller ni, disini nak g memana byk kena jalan, yg Aqil still nak duduk dlm stroller, yg Aiman lak xmo duduk langsung, nak berkepit ja gan mamanye, mna larat, anak mama tu kan tembam, mamam banyak..mama xlarat da nak dukung, lgpun mama bz nak shopping, nak tgk itu ini so Aiman kna duduk diam2 dlm stroller, be a good & behave boy like abg Aqil:)...


Hubby tgh cari GPS, disini kebanyakannye guna navigator ni coz sign board xbanyak, da la tu kecil je sign boardnya..klu kat high way xpe la, sign board besar, ini klu jalan biasa ni, nama jalan pun tersembunyi di celah2 jalan, kadang2 xperasan pun..mmm. So, kmi g cari di Argos, skang ni tgh sale sakan, yela nak Krismas, catalog baru pun da kuar (utk musim Autumn/Winter 2010). Kmi g cek stok, skali ada discount dr 85pound, tinggal 69.99pound..hehhe trus pay for item!


Then, i sempat gak ajak Hubby g tgk sale kat PRIMARK, wow suke la Aqil coz kmi jumpa pajamas Bob The Builder!



* Winter set Aiman *


* Pajamas Aiman *


* Aqil posing dgn Thomas & Friends Train Set:) *

Actualy, masa tgh tgk catalog Argos, kmi hampir2 xperasan Aqil hilang dari stroller, Masyallah..rupanya dia g tgk display toys kat luar Argos, diam je berdiri di depan set train tu, Aqil...Aqil..mama hampir hilang akal da tau:(. So, i pujuk Aqil, klu dia nak set train ni sayang kna go to school dlu, then u can get wat u want, orait, so i took his pic..he agree wit me, good boy anak mama,God Bless u always:)

4 comments:

Lady of Leisure said...

bagusnya aqil... very well-behaved! hehe. aiman makin tembam eh, mana taknya mama dia sangat pandai masak...hari2 makan yang sedap2 :)

~ Mamma Olyn ~ said...

Alhamdulillah, aqil dr kecil senyap ja, nangis x,asyik isap jari, tp kdg2 tu ada la akal dia nak merengek itu ini:)huhu..tue la, pantang nampak kta pegang pinggan, nak...nakkk, padahal da suap dia dlu sblum kmi makan, pastu nenen pun banyak, then poo poo pun jenuh la nak tukar, da makan banyak..hehe. Mamanye tgk blajar masak,so anak la jd tukang rasa..hehe

Lady of Leisure said...

hehe olyn masak macam2, ini bukan tengah belajar dah ni, ini memang betul2 handal memasak..! hehe... well done... kami yang nengok kat sini dok kecap je tau hihi

~ Mamma Olyn ~ said...

TQ..tp buntu gak nak masak ikut selera dewasa & budak2 ni,jenuh selak resepi:) Pepun kmi lagiii TABIK kat ampa, da jd pro chef, resepi bkn calang2 lagi! kmi nak try pun, bla buka cupboard hmmm..ada benda yg xda,so xble nak wat, tkut xjadi..huhu, yg penting hubby suka & lagii sayang:)