Wednesday, April 13, 2011

Spring BBQ...

Last weekend kami wat farewell BBQ kat umah K.hanim, BBQ ni Firth Park version punya, semu ada 6 famili.. lps ni tinggal 4 famili je la.. huhu, farewell ni utk family K.rina & K.ita yg bakal balik Msia hujung April ni.. masing2 bawa potluck, br best ble mkn pelbagai jenis makanan.. menu i adalah Blended Orange Cake, Puding Kiwi & special BBQ marinated drumstick + beef (resepi nnti i upload)...



Cuaca pun cerah & panas so sgt best BBQ hari tu, si ibu2 ni duk relax je sambil menunggu si bapak2 yg bertunggus lumus memanggang ayam & daging tu.. muehehheee... dan sambil anak2 main berlari, jatuh, nangis, meraung semua cukup.. huh. Si aqil relax je, suka layan diri coz member len main benda yg dia xminat so dia main la benda yg ixsuka cthnye main korek tanah gan Muck Bob the Builder & cabut rumput then lambung2 cam snow.. arggghhhh, mmg lps balik tu i dobi two kiddo ni dr hujung rambut hingga ke hujung jari. Si aiman, seperti biasa dia menjadi pujaan hati dimana2 sj, so i relax cuma ms awal2 dia melekat gan i, sapa xle pegang.. then sapa pandai pujuk dia gan makanan hahaaaaa di suka la, anak2 k.hanim suka melayan keletah si aiman ni, suap makan, bagi minum guna swirly straw.. hehe & bawa dia jenjalan.. wahhhh sampe xingat mamanye..



Kebetulan ms wat BBQ ni, our previous tenant (Rusdi & Raihan) ada dtg utk viva, alhamdulillah dia lulus dgn cemerlang..tahniah Dr Rusdi! So dia join skali coz esoknya dia nak bertolak balik ke Msia.



* Dr Rusdi (baju biru) bersebelahan dgn Hubby i:) *







Then lepas habis makan2 & sembang2, cam biasa kami bw two kiddo g park, slalu klu weekend + cuaca cerah kmi slalu bw two kiddo ni main kat playground.. sambil2 tu snap la bunga2 di sekitar tu.. nama pun Spring kannnnn.. mesti kna posing kat bunga... hehheeee





















8 comments:

Nieza said...

wahh bestnyer BBQ tu....bunga-bunga pun cantik2 belaka...tak sabar nk tunggu spring kat sini..salji pun tak abis cair lagi kat sini tak tau bila nk spring agaknya terus summer la kot...hehe

Mamma Olyn ♥ said...

laa.. ada lg snow? ingat da cair, dok tunggu gak k.nieza post pic bunga2 kat sana.. heehe, xpa2 insyallah nak msk bln 5 da ni, cair la tu, bunga pun xsabar nak kembang..:)

hazila said...

Salam Ziarah kembali. Best kalau buat BBQ ramai ramai cam tu. Bunga bunga pun cantik. By the way, my other half orang Perlis.

Wattie said...

salam ziarah dan ukhwah,
suka tengok gather2 dan bunga2

Mamma Olyn ♥ said...

Hazila : tq sudi singgah kembali:), hehe panas2 ni sronok la wat xtiviti luar kan.. oo yeke, hehe sronok tgk en3 hazila bla balik perlis... rindu kmpung halaman:)

Wattie : Hehe.. skali skala wat gathering time2 panas mmg best:)

cik cek said...

Salam kenal2 dari kak cek...
Dtg ziarah dipagi hari...
Cantiknya bunga-bunga tu....bestnya pegi tempat org...
Jauh berjalan luas pandangan...byk kenalan byk pengalaman...:-)

Mamma Olyn ♥ said...

salam kenalan juga wat cik cek, tq sudi ziarah blog mamma olyn:).. alhamdulillah rezeki kmi boleh tgk tmpat org.. dlm masa yg sama rindu kmpung halaman.. huhu

Ribbon Clown said...

Mamma Olyn,

bestnyer spring..kat sini hujan memanjang..nak kuar gi park pun tak dan.. hehe

Klakar lah si Aqil, main lambung rumput cam snow..haha..I gelak time baca psl tu..

btw, kiwi puding tu nmpk mabeles.. resepi ade kat sini ke? hehe malas nak search hahaha ;p