Wednesday, April 20, 2011

Aqil's 3rd Birthday @ Thomas Land!


Happy Birthdayyyy to our beloved son, Aqil Thaqif!! He turned 3 last Saturday/ 16th April 2011... Dear Aqil, many happy returns of the day, may Allah bless u in all the best in life & enrich your future way, adventure and good fortune too, You're a wonderful creation.. We love you more than words can ever say:).




* Beautiful Spring scenery along the ways *



* Home-made Cheese & Tomato Pizza & Elite Butter Cake for Aqil's birthday:) *

Kami da rancang mmg nak bawa Aqil ke Thomas Land di Drayton Manor Theme Park utk birthday surprise.. mmg dia sgt2 teruja, speechless, wat else can i say, he's a BIG fan of Thomas The Tank Engine.. selain dr Bob The Builder la.. heheeee. Kami bertolak hari Sabtu pagi & menginap semalaman di Drayton Court Hotel, lps check in kmi g visit member Hubby i kat Aston, kebetulan K.Dina & Abg Zes wat BBQ so mmg rezeki kami, lunch skali la kat situ.. hehheee. Then, lps Asar kmi bertolak g shopping complex paling besar di Birmigham klu xsalah i, Bullring Shopping Complex..mmg best shopping disitu tp i window shopping je coz xde yg bekenan..mmm ssh tol klu memilih sgt kan? Lagipun, satu benda yg xbest di UK ni, kedai tutup awal! Geram tol, kita time weekend la nak berjalan gan family, spent time + shopping shari suntuk, ini klu weekend lagi awal dorg tutup kedai... arggghhhh, so mmg i xde mood nak shooping..







Then off we go for our bday dinner at Nandos, Star City.. hehe bab makan no problem, time tu da kol 9.30pm, so mmg sgt2 lapar... Star City mmg happening, ada funfair, outdoor games (bouncy castle/ floating ball) & kebanyakan restoren di situ Halal spt Nandos, KFC, Subway.. so i pick Nandos utk dinner mlm tu coz Aqil suka cob corn & garlic bread:).. tp yg xsyok nye spicy rice abis stok..huhu, so kami mkn 1/4chicken + fries + cob corn..


* Mmmuuahh... we loves u so much! *



* Aqil wit his fav sweet corn! *





Sebelum makan kami sempat bw Aqil & Aiman naik 'spinning cup' & 'bouncy castle'.. heheee, they enjoy every second of it! Pejalanan dr Aston ke City Centre( Bullring) & Star City dekat je, setiap tempat tu kurang dr 20minit. Drayton Court Hotel tu lak hanya amik ms 2minit je ke Drayton Manor Theme Park, jalan kaki pun sampe.... hehe.




So esok pagi tu kmi trus check out dlm kul 11pagi then singgah Asda ( 5minit pejalanan ) utk beli bekal makanan then trus masuk Theme Park.... Thomas Land in Island of Sodor ni satu2nya & yg pertama ada di Europe, yg mana salah satu tarikan pelancong utk ke Drayton Manor Theme Park. Di dalam area Thomas Land ni ada semua koleksi Thomas The Tank Engine & kita bole naik train tu utk ke satu perhentian yg ada Zoo, Dino Trail & Farmer McColl's Farm (Discover Thomas - Thomas & Friends Exhibition located in Farmer McColl’s Farm where you will get to experience the original set from the Thomas & Friends TV show).



* Two kiddo enjoying their Thomas ride..:) *




Selain tu ada The World's Largest Thomas Shop, so dlm tu ada kesemua jenis souvenir dr keychain, baju, soft toys, bike & perabot kanak2 (katil/kerusi/meja study).. ada org tu sampe xmo keluar la dr Thomas shop tu coz ble main train on track display.. huhu. I sempat beli baju utk two kiddo & inflatable chair..











Selain tu kita bole naik helikopter Harrold tp i xnaik pun coz Aqil xminat si Harrold tu.. hahahhaaa, so kmi beratur la sampe 3 kali semata2 nak naik keretapi Thomas & Percy... huhuuu, ulang alik sampe 3 kali, sampe dia puas, nak naik keretapi ni kena beratur panjang, kebetulan cuaca panas, 20C.. mmg sunburn, da la xpakai sun lotion, rs betul2 cam dok Msia.. hehe, tp klu skali angin lalu, rs cam air-con je.. hihi.


* I'm gonna miss u Percy.. iskk *









Kami enjoy shari suntuk di theme park tu, last skali br g amik family pic sbgai kenangan di Thomas Land.. hehe. Dlm kol 6pm kami bertolak balik.. huh penat sgt berjalan sambil layan kerenah two kiddo ni, b4 balik i bw two kiddo masuk wash room cuci & tukar baju semua then masuk keta, sempat makan donut & pizza dulu pastu trus tido sampe masuk dlm umah then trus masuk dlm selimut... hehee, penat punya pasal:) They really enjoy the trip, alhamdulillah:)



* Sunset view at Sheffield highway otw home *

6 comments:

Ribbon Clown said...

Happy Birthday Aqil!!! wah bestnya jalan2x .. Adam sure teruja tgk Thomas land ni jugak..hihi

Nieza said...

wahh patutla sunyi jer rupanya gi jln2 yer...best tu masuk theme park tu..btw happy belated birthday to Aqil..semoga membesar menjadi anak yg baik..amin:)

DeLancrettLurpak said...

wahhh, jalan2 eh..

kami pun tak sampai lagi Drayton Manor tu...

Kenal Kak Dina and Abg Zes, kami pun kenal diaorg :-)

intan morsalin said...

apy bday aqil thaqif...sonok yer dpt gi thomas land....smoga aqil jd ank yg soleh

Lady of Leisure said...

happy belated birthday to Aqil.. :)
bestnya dia gi thomas land hehe.. mesti enjoy kan hehe.. lelebih lagi time naik thomas ride tu... :))

sangat cantik pemandangan bunga kuning tu..

Mamma Olyn ♥ said...

RibbonClown : Thanks dear, yup Adam mesti suka, mmg excited sgt dpt jumpa Thomas face2face.. hehhee
K.Nieza : Aminnnn... thanks k.nieza, hehe sunyi ada makna, xdela kekdg tu xda idea nak beblogging so pause kjap..hehe
DLL: hehe.. nnti ble bw yaya g situ, mesti dia suka naik train:), oo knal ek gan dorg, kmi knal coz abg zes tlg wat lesen uk, sronok smbg gan k.dina, friendly:)
Intan Morsalin : Tq Intan.. Aminnnn
Lady: Thanks dear:).. ha la dia sronok xterkata, bape kali say tq to mama& abah coz fulfill his dreams nak jumpa Thomas & Friends.. huhu pujaan ati dia, ahaks