Tuesday, December 21, 2010

Outing wit Aqil & Aiman


* Firth Park playground- Google source- *

Last Saturday we went to the park nearby, Firth Park playground:)..lama xbawa tis kiddo outing, so we decided to bring them have some fun at playground..main2 juga, suhu kat luar mmg xle wat main, even da pakai baju setebal mungkin tp ttp rasa sampe ke tulang hitam ni..masa tu suhu -5C...cuaca pun cantik:). Bukan main seronok Aqil main swing sampe xmo balik...huhu, xsejuk ke?? Aiman da xbole tahan da, semacam je tgk muka dia..hehe..xramai org kat park masa tu so lapang ckit. Actualy ada banyak lagi playground di sekitar Sheffield ni tp Firth Park playground ni paling dekat & nama asal Firth Park berasal dari park ni sendiri dan diisytiharkan oleh Mayor of Sheffield, Mark Firth pada 16 Ogos 1875. So dari sebuah taman membangun kepada sebuah bandar di Sheffield:)..






* Aqil suka main swing! *






* View at Firth Park centre at 4:30 pm *

3 comments:

Lady of Leisure said...

nampak sejuk betul.. seronoknya yr two heroes dok main swing.. hehe..
last 21st dec was winter solstice and lunar eclips kan.. orang kata that was the actual first day of winter.. bestnya..
kami nampak christmas tree in the last pic, mesti meriah sambutan kat sana kan..

~ Mamma Olyn ~ said...

nnghhheee...syok sungguh dua org tu, mak pak sejukkk nak balik, huhu.. yes btol, cliff siap ketuk pintu lagi, dok menyembang kat luar..haha, depa wat dinner special mlm tu, pasang hajat..cam tue la, thn ni mmg snow turun awal:)..meriah, sronok tgk merata2 pokok xmas, kmi pon amik peluang beli satu, pokok xmas yg kecik cute ja..kiki

Lady of Leisure said...

hehehe pokok xmas kecik.. mesti comel kan.. take care dear.. :)