Sunday, January 9, 2011

Winter BBQ:)


Last nite we had a BBQ..indoor BBQ, just 4 of us, xde tetamu:)..mencabar sungguh masa aktiviti men'grill'.. hehe, ye la ada 2 super hero dok menyibuk kat kiri kanan, sronok agaknye dorg ingat mama & abah tgk main toys ke ape, bahaya tau api grill ni panas, da kena warning two kiddo ni:)..Hubby i la request nak makan Doner Kebab, slalu kami order delivery kat satu kedai pizza & burger halal dkt umah ni, side order i slalu amik Doner kebab(lamb)..mmg sedap sgt! So, i pun korek abis la segala resepi dlm ternet ni, skali i jumpa exactly original recipe Doner Kebab dlm satu web Turkish Recipe, xsusah nak prepare cuma bezanya kita xde la electric rotisseries cam kat restoren tu so i wat bite size, ala nak makan untuk diri sendiri ja..hehe, i marinade lamb tu selama 10jam..hah amik ko, br meresap & balance semu rasa..hihi.


* Marinade lamb *


* Juicy pineapple from Costa Rica:) *

Then, i start wat side main course, bukan nasi yea tp KFC Mash Potato wit Gravy..yess sebijik rasa cam KFC punye, xcaya try wat, tp kna sabar yea coz leceh skit, mmg berbaloi..i jumpa resepi di World's Recipe List ..satu rumah bau cam restoren KFC, caya la, two kiddo ni ble berlari sampe ke dapur ingat mama & abah beli KFC, budak kecik pun tau, tambah 2 mangkuk mash potato, its their fav:)


* KFC Mash Potato wit Gravy...yummm yumm *


* Extra juicy grill pineapple *

And for dessert, i made special Tiramisu wit Summer fruit:).. resepi sama je cuma kali ni i wat 3 layer finger lady biscuits..mmmm




* Come dine with us:) *

3 comments:

Bibi Intan Suraya ~Tulip~ said...

uisshhh terer laaa akak niii! sebijik mcm dalam TV..terus terliur niiiii.....hehehe...

Lady of Leisure said...

sedapnya, dah la kami ni suka makan lamb hehe.. sejuk2 ni elok makan lamb kan, panaskan badan.. :)

mamma olyn said...

BB: tue la asyik sgt tgk come dine wit me, sedap tgk menu depa..hihi
Lady: ha btol2, kbetulan sejak menjak ni terlalu sjuk sampe heater pun xle nak bantu sgt, so kna mkn bnda2 panaskan badan la..hehe