Wednesday, May 9, 2012

Peri-Peri Sunday Lunch!

السلام عليكم....

Ni bukan home made lunch ye, weekend lepas mama nak relax2, cuti memasak so ajak abah & two kiddo g lepak2 di Nandos, satu satunya Nandos halal di Sheffield! hehhee.. sebelum g makan, sempat lagi i ambil gambar2 bunga, mana yg sempat snap la, yela gan two kiddo yg suka lari sana sini dlm park.. huwaaaaa.. jom layan pic dibawah:))

Black tulips!!  Nak petik2 tp dihalang oleh en hubby.. grrrr !

Ros putih.. sweet sgt!


Rose pink, snap kat umah sape ntah ni.. hahhaha


Merata- rata ada pokok bunga gantung ni, gemuk2..suke sgt2!

Our sweet lil' munchkin ....

Cer tgk tu, da penat mama ligan two kiddo ni, lari laju lak tu!

Xnak amik pic da, da lapar la sbb lari sana sini.. hehehe

Im hungry!!!! Hmmm..

Aqil yg sabar dr adik dia.. asyik tenung je ayam sekor tu, heran agaknya nape xbergerak..hahha

Tadaaa... da sampe, utk mama no bone extra hot peri-peri butterfly chicken okeh! baca doa dulu, pastu ngap! 

Baby mama punyeee.. sweet potato mash, superb!

Aqil siap minta tambah..hehe

Pastu mkn corn cob plak, sebelum mkn kira dulu ye setiap biji corn tu.. huhu

Mmg kaki makan, semu nak ambik, padahal dia punya corn da ada.. haishh

Abg Aqil selambe je.. yela dia punya corn, member sebelah tu majuk arr..

Ni tambah satu lagi corn cob, buka butter dulu ye..

Lepas buka butter, terussss dia ngap! haaah, xsempat nak ckp pe, i da ckp da letak atas corn tu nnti dia melt la.. iskk

Muka puas hati dpt mkn corn cob!


Ni la cheeky baby mama!!

Dan ini la hero kesayangan abah! 

Entah brapa jam kmi mkn2 kat situ sbb i tgk family yg dtg kemudian pon da balik dulu dr kami..hahhaa.. sronok sbb cuaca cantik sgt, cerah & panas suam2 sejuk..erkk ble bayang x? ngheee.. tp otw balik je terus mendung & hujan laaaa sampe ke hari ni...:)

Tataaa... c u soon..insyallah:)


2 comments:

Nieza said...

bestnyer tgk black tulip tu lyn masa akak ke keukenhof hari tu pun tak jumpa black tulip tu.

masa ni memang syok outing kan..tapi kat sini sejuk lagi tak thn dgn angin tu jer la.

Mamma Olyn ♥ said...

aah tu la, tetiba ternampak trus amik pic, unik sungguh kacukan tu.. hehhe, mmg sini time matahari terik best la, tp angin sepoi sejuk tu ttp ada, itu yg xlepas pakai coat..iskk