Tuesday, May 22, 2012

Old Trafford, Manchester United.. another great weekend!!

السلام عليكم....
Ni aktiviti Sabtu lepas, cuaca cantik so pe lagi, g jenjalan la, pantang panas skit mesti nak keluar rumah.. hehe. Kmi ni bukan peminat MU pon tp tringin gak nak jejakkan kaki ke tempat yg menjadi pujaan peminat MU seluruh dunia.. hehe, so layan je la pic yg i sempat ambil ni, time kami g tu xde game so lapang la parking cuma yg tourist mmg ramai, kmi ni mencelah la konon2 pelancong luar... wakakaa, ramai i tgk dr jepun, china, france.. masing2 dtg gan bas pelancongan & tourist guide memasing:). Kebetulan ms otw kmi lalu di area Peak District, ni kawasan pekampungan yg sgt cantik, ada ladang rapeseed, english cottage, farm house, kuda, sheep, kawasan bukit yg curam & tasik semulajadi... sempat juga i ambil pic, nak stop xbole sbb jalan area ni sempit sgt, so jom layan pic di bawah k...








Nampak x yg tompok putih2 gebu itueee.. hehehe.. its shaun the sheep!! hahaha


Nyaman & tenang....





Tgk la abah trim rambut si aqil.. hahaha, terer sungguh!




Hmmm... aiman nak yg ni!!




Mcm xpenah nampak rumput...huhuu, eh tp i xsempat nak snap pic salah satu souvenir, rumput asli padang bola MU!! sampe cam tu skali, rumput pon jual, mahal lak tu, RM60 satu plak! er


Marshamallow pemain MU... hehehe




Pleaseee mama, we want MU lolipop.. hmmm









Waaaa..pilih jgn xpilih..

Cute sgt!!


Grrr.. gerammmm tgk baju baby ni!!




Lepas nyoping, kita posing lak.. skang ni si aiman pantang nampak shop, mesti tarik tgn mama abah nak masuk shopping, hahhaaa, mama da ada geng!! Dpt satu beg cukup la, br dia puas hati & nak balik.. hehe, like mama like son ehh!






Hero mama....



4 of us....


2 org budak yg hairan nape org tu xbergerak... hmm, yg bestnya hubby i gtau, Aqil, its not a real people.. then Aqil said, abah, its a statue! wakakaaa, bijak anak mama! *Aqil means brilliant


Sempat main lari2.. kmi layan je.. hehe




Nak personalized brg MU pon bole, tp ni tempat lama rasanya, skang semu da buat dlm official store tadi..


Jalan2 sekitar bandar Manchester..


Dlm pejalanan balik, ada ternampak kincir angin ni, cantikkk sgt, sorry pic pon xclear, time ni atas highway, xsabar nak tunggu trip ke Belgium nak tgk perkampungan Dutch yg ada kincir angin.. ahaks... otw balik tu jiran i cal ajak dinner kat rumah... alhamdulillah, rezeki org nak jamu makan.. hhehe, wat a great weekend! Tp sebelum g dinner kmi singgah beli ole2 dulu, yela xsempat nak wat apa2 da jemputan last minute.. i beli chocolate spongecake wit cream sebiji.. hehe.. besttt sgt dpt makan2 cenggini, tetambah time weekend, terubat rasa rindu kat family bila dpt berkumpul ramai2, tp time ni kmi kumpul geng2 firth park jela, ada 5 family je ..


Menu yg bestttt... tp lambat snap pic, da abis balun br tringat.. hahhaha.. ada mee kari, mee goreng mamak superb, pulut & serunding, pizza & southern fried chicken wit fries... hohooooo... hehe, sos Lingam ponnnnn ada!


Mee goreng mamak yg superb oleh chef wan! haaa sini pon ada chef wan tauuu, chef wan firth park.. ngheee


Kuih lapis tuan rumah yg buat & kek chocolate yg i bawa..


Aqil sronok jumpa Adam.. dorg satu nursery:).. belakang tu k.hanim, org perelih... hehhe, merangkap makcik urut Sheffield.. tp depa nak balik da thn ni..iskk


Sempat posing gan yana & little auni... wife pd tuan penghulu Sheffield :)


Lepas selesai makan, sambil mkn dessert.. hehe, selagi xbalik slagi tu dok makan! Kami layan cerekarama dulu, haa ingat org Msia je ke tgk cerekarama ari Sabtu... hehehe


Ehemmm... nghee, layan di iPad je la, bole la...huhu


Ha dua org ni mmg xbole berenggang... hamboi bkn main baby mama ni, pantang nampak kakak Aien (anak k.hanim).. hehehee


Ok, setakat ni sj al kisah di hujung minggu, rasa cepat sgt masa berlalu.. esok da masuk hari Rabu...
Semlm 21 Mei adalah malam 1 Rejab dimana salah satu malam Allah SWT bukakan pintu langit @ dikenali sbg bulan Istighfar. Mudah-mudahan Allah ampunkan dosa dan juga makbulkan doa kita pada malam tersebut. Insyallah....


- Posted using BlogPress from my NEW iPad

4 comments:

kasihredha said...

salam lin
thanks tunjuk gambor springform cake tin tu...hihi akak ni x pandai bab baking mbaking ni. Tp tetap simpan angan2 nak buat kek warna warni kat bawah tu..InsyaAllah.
Bestnya jalan2 ..bila lah akak boleh sampai lagi ke sana ye.

Mamma Olyn ♥ said...

wsalam..hehe no problem, nnti kak try la resepi senang sj cuma nak tunggu layer tu masak satu2 tu penat ckit.. hihi, iA ada rezeki sampe la kak kesini, yg lyn ni xsabar nak blk lak..huhu

Nieza said...

syoknya jalanx2 kat sana tu bila lak nak sampai sana tak taula..hehe

mamma olyn said...

k.nieza.. hehe, insyallah sampe la k.nieza kesini, summer ni ka, mna tau, best jenjalan time siang pjg ni, ble bjalan jauh.. hehe