Friday, April 20, 2012

Aqil Thaqif's 4th Birthday Party!!!

السلام عليكم....

I AM 4 TODAY !!

16 April yg lepas, Aqil Thaqif genap 4 tahun.. da besar anak mama, so dia request kat mama & abah nak birthday party * siap request Thomas the Tank Engine theme party ..huhu & invite all his friends.. mmm, excited juga cuma bab nak prepare tu mama le yg bertungkus lumus, bday boy relax je, abah pon relax je, dia tolong beli barang keperluan & tiup belon gantung kat dinding.. saba jela.. hahaaa. Xpela, sebulan sblum party i da start survey menu utk tetamu, goody bag utk kids, decoration, susun atur ... semua la.. hahhaa, yela mesti nak teratur sbb umah kmi kecik molek je, kebykan yg duduk sini rumah dorg ada attic, ruang tamu luas, tp rumah kmi xde attic & ada 2 bilik tido je.. so kna pandai2 susun atur perabot bagi semua selesa... kmi jemput lebih kurang 40orang, haaa sekali redah dlm satu rumah.. hehe, tp sronok sgt, semu kenyang siap bertambah2 makan, makanan pun cukup, puas hati, bday boy pon happy sbb dpt byk hadiah, adik bday boy pon suke hati sbb tumpang main hadiah abang Aqil.. haahhaa. Alhamdulillah semu berjalan dgn lancar, tima kasih pd semua yg hadir & memeriahkan lagi majlis bday boy ni.. hehe. Jom tgk pic2 sepanjang majlis berlangsung * thanks pd cik adik yg tolong snap pic dibawah, tuan rumah amatlah sibuk..huhu..


Decoration di ruang tamu oleh En hubby tersayang.. hehhe, toche dear:) * Toys di ruang tamu limited utk bdk 2thn kebawah, toys yg lain semu letak bilik atas utk playroom Aqil & friends:)

Majlis start kol 2pm, time ni kol 1pm.. get ready!

Antara menu dessert... fruit salad + greek style yogurt

Kuih sagu oleh k.peah... sedappp!

Menu utama.. Soto ayam (bihun & nasi impit), Spaghetti bolognese & pulut kuning & gulai daging, kuah kacang.. semua menu diatas adalah favourite Aqil Thaqif! mama masak utk anak mama tersayang...

Tadaaaaa... hehe, special request, home-made Chocolate & Orange Cake + Thomas The Tank theme !!

Pakat berebut nak makan track thomas tu.. hahaaa * i guna home-made fondant kaler hitam:)

Ribbon Thomas The Tank Engine... xble makan yea anak2..huhu

Pokok & Thomas train adalah mainan Aqil Thaqif semata2.. huhu, ramai peminat thomas berebut nak makan thomas...huwaaaa

Goody bag utk Thomas The Tank big fan!!! Ada crisp/ wafer/ lolipop & mini library book

Surpriseeee... hehe, suka Aqil!


Thanks mama! 


Ada juga cupcake Vanilla & Pandan cupcake dan juga Butter cupcake:)

Owhhh.. ramai sungguh peminat ciskek yea.. hehe, ini Strawberry Cheesecake:)

Iklan kejap.. hehe, thanks sayang for the flowers! i likeee! 

Orait... sesi potong kek, xsempat nak snap pic tiup lilin:)

Abah rasmi potong kek gan Aqil:)

Sesi agih2kan kek.. sabar yea anak2..



Posing bersama Dr Zaa & Baby Annur..

Bubble timeee!!


Xbole nak main kat luar, sejukkk sgt.. so main la dlm rumah.. hehe


Setelah kepenatan main & makan.. bday boy da keletihan tp sempat juga posing gan semu hadiah dr aunt & uncle... sukeee dia:)

Sooo sweet.. kad dr kawan Aqil:)))

Ok.. jumpa next entry, nak sambung deco kek.. hehe, sempat celah update blog:).. iA next entry ada bunga kot, esok ada jamuan makan2 lagi kat rumah jiran, klu cuaca elok ble posing2 dgn bunga kat park.. hmm br lepas hujan 2hari berturut2, harap ada lagi bunga yg fresh2.. iskk.. taattttaaaaaaa

1 comment:

Nieza said...

Assalam Lyn, sorryla lama tak singgah sini lately ni akak memang tak bw pun.selalu nk bls kunjungan pun mcm x sempat, bz dgn xtvt luar jer sekrng ni.

wahh meriahnya party birthday..kalau dekat boleh join sama.kek pun nampak cantik sgt. happy belated birthday to Aqil..semoga membesar menjadi anak yg soleh..amin.beza 2 hari jer dgn birthday untie nieza ..hehe