Wednesday, July 25, 2012

Strawberry Rose Juice




Ni kes nak abiskan strawberry yg berkotak2 dlm fridge tu, skang musim strawberry jadi mmg murah2 la, klu di Msia 100g RM10, klu kat sini 1Kg RM12!.. so mmg heaven la mkn buah strawberry, kali ni i try wat juice, bulan posa ni dpt minum fresh juice nyamannnn sgt tekak..heheee, puasa sampe 19jam dgn cuaca yg agak panas musim Summer ni mmg mencabar, so selera pon mkin menjadi2, teringin memcm..iskk, da la xde bazaar ramadhan..huhu. Tp sabtu ni ada Bazaar Ramadhan org Msia kita wat di Manchester, best sgt menu2, tp i xjoin sbb Ahad ni mmg kena g Manchester pon, klu dorg wat hari Ahad ble la join..nghee. Xsabar nak tunggu Ahad ni... yeeehaaaaa, heheee, update soon k! Skang i share resepi simple ni:)..



BAHAN :

Strawberry 1 kotak (250g) - basuh & tos
Sedikit Lemon juice
Rose pes @ sirap rose
Sedikit gula
Ais secukupnya
Sedikit air (jgn byk coz buah da byk juice bila blend)

Masukkan strawberry & air ke dlm blender, blend hingga sebati, then tuang dlm jug & msukkan lemon juice, rose pes, gula & ais. Tambah air jika terlalu pekat, siap! Fresh dr ladang... ngheee


- Posted using BlogPress from my NEW iPad

3 comments:

kasihredha said...

perrgghhhh sejuknya tekak kalau dapat minum ni..sesuai unk berbuka.
Buah melaka perantau kat bawah tu pun best juga..
selamat berpuasa dan berbuka Lyn

Nieza said...

Salam ramadhan lynn..memang menguji kesabaran kita bila puasa panjang ni kan.kami kat sini 20jam. tapi buatx2 bz tak la rasa sgt. buat stroberi kat sini pun dah murah 1kg sampai 2 euro jer.dah nak abis musim ni lak murah.

buah melaka kat bawah tu pun nampak sedap bila nak rajin buat tak taula:)

kasihredha said...

Selamat Hari RAya Lyn
Mohon Maaf zahir dan batin