Monday, January 9, 2012

Shopping @ Cheshire Oak Designer Outlet Village

السلام عليكم....

Yiiihaaaaaaa!!! Minggu yg sgt hectic! Ok sambung bab shopping, hahaa bab shopping bebila pon semangat, tetiap hari 24/7 i bole sengkang mata utk shopping..wakakka. Lepas kmi habis satu hari di Boxing day, esoknya pulak kmi g ke Cheshire Oak Outlet, sini outlet2 designer time2 sale lebih murah dr tempat len, tp ada sesetgh tu mampu jeling je la, high class sgt.. hehe. Masuk tgk harga even sale 50% pun masih ratus ribu ringgit.. hrmm, pegang dah ler. Kita rembat yg len, byk lagi brand2 yg sales gila2 sampe tinggal berpuluh2 ringgit dr beratus2 harga asal.. Pejalanan lebih kurang 1jam 30 minit dr rumah kmi, cuaca pon cerah elok, matahari terik cam summer tp jgn pecaya di luar sana amatlah sejukkkk. Tetambah masa lalu di area Peak district, kawasan bukit & cerun,berkabus & hujan renyai2, lagi sejukk.. ni salah satu area di Peak district, kawasan english cottage, sgt2 cantik gan dihiasi pelangi pagi:)) * Nanti abah & mama dtg, kmi bawa g tgk kawasan english cottage yg sgt cantik, pemandangan ladang hijau penuh gan biri2/ kuda :))...


Da sampe, kmi posing dulu, suka two kiddo ni, ingat nak g theme park agaknye..haha, sorry la baby, kasi can sama mama nak shopping :P

Baby mama yg makin byk makan!

Aqil yg makin petah bercakap!

Sempat lagi posing sementara tunggu lif, * Jgn tepedaya dgn saiz i, itu semu gara2 baju 4 lapis! hahhaha

Lets the pictures do the talking...






Clarks sales gegilerr.. kasut budak sampe tinggal 5pound (RM25) je.. So sempat la Aiman posing gan kasut baru dia:))

Tunggu abah line up kat kaunter cashier yg panjanggggg nak bayar..huhu

Polo Ralph Lauren sales sampe sesak nafas nak masuk, penuh manusia dlm outlet ni!

Baby mama da penat..ciannn

:)

Utk hilangkan keboringan two kiddo ni, kmi layan dorg main dulu..huhu..







:)

 


Cantik sgt !

Time ni baru pukul 5 ptg.. da mcm 9mlm.. hehe

Kmi betolak balik dlm kol 6ptg, habis satu outlet kmi round, penat bejalan sampe tolak stroller yg berat gan shopping bag..hehe, xbyk sgt beli, yg betul2 harga runtuh br amik, tu pon klu ada size,bila da sales cam tu tinggal size yg limited je la, nasib la klu ada:). Yg best beli cokelat & handbag mama, klu ikutkan nak amik collection Jamie Oliver, sales sampe 70% tp byk yg xbekenan, jenama je best tp klu hati mata xbekenan, apa kan daya... hahha, sekian, wasalam.. jom nak wat kek lak!

3 comments:

Nieza said...

amboi bestnyer shopping tu lyn.lain kali ajak akak sama yer..i like shopping:)

kasihredha said...

cantiknya gambar pertama tu

Mamma Olyn ♥ said...

Nieza : eee yakaaaa, ishh lyn ni klu ada geng lagi sronok, la ni shopping xda geng, ada driver ja tlg bawa pe sana sini,hehhee.

kasihredha : cantikkan kak, kebetulan snap ms otw, ms ada pelangi tu , nampak clear sgt seolah2 ada disebelah keta kami sj, pemandangan paling cantik lyn tgk:)