Sunday, September 18, 2011

Chocolate Indulgence Cake for Aiman's Birthday!!


السلام عليكم....

9 September lepas birthday Aiman yg ke-2:)... Happyyyy Birthday baby mama, semoga menjadi anak yg soleh, taat pd mama & abah & menjadi anak yg bijaksana..Aminnn. Kami celebrate dirumah je, tp hubby i request wat special cake..ehehe, ni ist trial & mmg mencabar sungguh nak wat Chocolate Indulgence Cake ni.. tp mmg berbaloi setelah lihat hasilnya..hehe. thanks Rai for the recipe (resepi asal dr K.wan). Klu nak tgk resepi ble klik kat link diatas, panjang berjela2 sungguh resepi ni.. hehehe so tuan rumah malazz nak copy..kui kuiii. Pepun two kiddo sukee sgt tgk mama wat kek besday yg besarrr & yg paling best ble tiup lilin sampe habis dua batang lilin tu..huhuhu.


* Tiup lilin kali ke 2... *


* Tiup lagi kali ke 5 da kot..huhu, da lps potong kek da tu *


* Hmmm.. xtau da kali ke brape ni, yg penting kmi da makan kek tu.. huhu *

1st time i wat kek de cream layer, sebelum ni wat kek biasa2 je.. mmg memerlukan kesabaran & teliti, klu x layer dia xcantik, ni pun kna improve lagi, tangan xkreatif camtue la.. huhu. Utk sesapa yg nak try wat kek ni, make sure wat WHITE chocolate mousse sehari sebelum wat kek utk pastikan chocolate mousse btol2 beku & creamy so senang nak sapu pada kek. Untuk CHOCOLATE mousse its ok wat pada hari yg sama coz ia cepat beku:)... Jom close up ckit kek birthday baby mama ni.. hihi





Last but not least, thank u abah for tis present.. now Aiman can play vroommmm vrooommmmm wif Abg Aqil.. hihiiii

5 comments:

Lady of Leisure said...

Happy birthday Dear Aiman!

Untung aiman, mama dia pandai buat cake, cake menjadi elok cantik sgt2.. kami tengok resepi dia panjang betul, mesti kena teliti kan..

bestnya birthday present diaaaaaa...

Mamma Olyn ♥ said...

Thank u dear.. hehhe, utk anak mama pepun xpe, lama gak kmi dok membelek resepi tu sampe berpinar2 mata, panjang sungguh..huhu, tp bebaloi:).. hehe, pandai abah dia pilih car garage tu, ralik depa dua main, siap bekerjasama lagi, nasib xgado..huhu

Intan Suhana said...

mak ai, hantar sikit kat soton boleh. terliur la aunty tgk.. hepi birthday aiman! lawa tul topping choc tu..berkilat..

suhana azlin said...

kita pun nak buat kek ni esok, white choc mousse dah elok tido dlm fridge tu hehe...

konon2 ada kawan nak tempah, jgn buat hal esok sudah lerrr...oopps! ;P

mencari pelangi said...

sdap nyaa kek :D