Tuesday, October 30, 2012

MAN - AUH - KUL - PEN

السلام عليكم....

Rasanya belum terlambat lagi utk i cete kisah kami sepanjang Syawal yg lepas.. lagipun semua ni sebagai kenangan & untuk tatapan kami sekeluarga di masa hadapan, xda niat langsung untuk menunjuk2 tauuuu.. Al kisahnya.. kami pulang ke tanah air tercinta pada minggu ke 2 bulan Ramadhan, setelah hampir 2 tahun berada di perantauan, gembiranya hati ni xdapat digambarkan, kiranya 2 bln sebelum pulang i da siap2 nak packing, buat check list, yg syioknye check list makanan yg paling panjang! hahaha, alhamdulillah sempat juga merasa semua, especially buah tempatan, of course durian & rambutan!!! yeeehaaaa. * Owhh masih terbayang2 lagi kesedapan makan rambutan abah belikan, tenkiuuu  u!

Kami bertolak dari Sheffield pd 30 Julai untuk ke Manchester Airport & menginap di hotel bersebelahan airport sbb flight kami pada 31 Julai tu awal, kol 9 pagi, so better kami stay di Manchester sehari sebelum:)

Well behave two kiddos! Train dari Sheffield - Manchester Airport lebih kurang 1 jam lebih.

Budak yg sentiasa lapar.. hahha

Happy go lucky!

Sampe Manchester terus check in, xberjalan ke mana2 pon sbb letih time puasa, yg penting nak rehat secukupnya sebelum melalui pejalanan yg panjang esok ni..yuhuuu

Pemandangan luar dari Manchester Airport Travelodge Hotel 

Menu berbuka kami, kebab take away.. hehe

Baby mama check in hotel trus tido, tp bila makanan sampe je automatik bangun.. hahha

Chicken briyani

31 Julai 2012...

Kami sahur di hotel sebelum bertolak ke Airport. Menu breakfast yg sedap & kenyang sgt!


Vegetarian sausages

Kusyuk makan omellete




Excited nak naik BIG aeroplane.. hehe

Lepas selesai makan2, kami trus book teksi utk ke airport seawal jam 7pagi :)


Notty baby! Lari sana, lari sini, sampe kena pakai safety backpack takut dia hilang.. huwaaa


              
Bye bye Sheffield...

Kami naik Etihad Airlines & transit di Abu Dhabi.. pejalanan ke Abu Dhabi lebih kurang 7 jam.

Start to explore.. huhu

Gotcha!

For two kiddos!

Dinner utk two kiddos... gulp..sedapnye..huhu



At last, bole buka puasa:)

Braised Beef Goulash

Cous cous & tomato chicken for hubby:)


Rajinnnn baby mama, nasib ada kiddi pack, klu x...huwaaaa




Hamboiii bkn main dia tukar channel tv ... hhaaahaha

Ok, da hampir 6 jam... mama da start boringggg!!! so pe lagi, buka channel baking..nghee


Owhhh cantikkkknya!


Hurmm... xsampe2 juga, 1jam lebih lagi rupanya...huwaaaa

Sempat makan supper..

At last sampe juga di Abu Dhabi International Airport, transit selama 7 jam... erkk, kol 2.40 pagi baru naik flight terus ke KLIA.. 

Macam biasa, sentiasa cergas & aktif.. hehe




Cantik airport ni!



Ini la model baru McD!.. haha, setelah 2thn ni baru merasa McD.. iskk, mahaiiii sungguh, 1set double cheese burger & 1 set big mac & nugget, RM70! 

:P




Gaya orang yg selalu lapar! Tgk si Aqil kat belakang tu, sibuk nak main je

Hahahhaaa

Owhh...huhu

Hepi dpt mkn kenyang..hehe

Ada org kena paksa makan, sibuk sgt main, jap g nangis la lapar..haishh

At last, get ready to next terminal, kena ikat klu x jenuh ligan..iskk

Sahur.. chinese style fried noodle, chocolate cupcake, strawberry yogurt, orange juice, fresh fruit, bread/ butter & cheese! perghh mmg sihat walafiat lah.. hahha

Two kiddos breakfast, fresh milk, sausages, bake beans & omellete, fresh fruit, cheese & chocolate bar, erkk chocolate time bfast.. hadoii, laju je bgn two kiddo ni nmpak ada coklat.

.
.
.
.
.
.
.

Akhirnya... how i miss Malaysia !!! Alhamdulillah, terus campak coat dlm bag, bersedia utk mengharungi bahang panas & xsabarrrr nak balik kampunggggg!!!!


After a longgggg journey, hampir 20 jam ... sampe di KLIA & terus bergerak ke next terminal utk naik flight ke Penang... 




Nice!

Budak hepi nak jumpa 'best friend'... hahhaa, 

Yeaaaa nak sampe da..




Alhamdulillah...

OTW dari Penang ke Perlis bersama famili tercinta!

And of course, makanan pertama, mesti la nasi kandaqqqq!!!! Thanks mama & abah, love u to bits!




4 comments:

Yaya N said...

As salam sis,

seronok tgk pengalaman sis naik Etihad utk balik ke KL.:)

sy akan ke UK utk futher study, tix dh book tp kateye akan transit so,kalo kite transit ke abu dhabi, mmg akan stay di airport or camne?

tq :)
-hidayah-

Mamma Olyn ♥ said...

wasalam dear, so sorry lama menyepi, ni br kesempatan buka blog.. hehe, owh bila nak dtg? klu transit mmg dok di airport sj sampe ms utk berlepas ke uk, paling lama pon transit 7jam, berlegar2 di situ je la..hehe, klu nak tido pon selesa sbb ada kerusi sandar cam lazy chair tu:)

amer akat said...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

Anonymous said...

Ooh..I have been in abu dhabi airport..very nice place..hehe