Monday, February 6, 2012

At last..:) !!!!

السلام عليكم....

At last, out 2nd snow winter wonderland.. hehehee, turun juga snow kat Sheffield pd 4 Feb 2012! Enjoy the photos :)

Cuaca mendung, suhu mencecah negatif, time ni otw balik dr shopping :P

Sempat lagi beli pokok bunga Hyacinth, xsabar nak tunggu spring ni bunga dia wangggiiii sgt!

Light snow...

Its 0 C!


Ais atas cermin keta:)

Ais atas bumbung keta :P

Baby mama xsabar nak main snow..hihi


Kawasan rumah kami :))



Punya la xsabar nak main, tipis lagi tuuu, nak wat snowball pon xcukup..huhu

Belakang rumah kami :))

Pokok blackberry kesayangan :D

Time malam, snow makin tebal menutupi muka bumi...

Tgk dihujung sana, klu perasan ada satu group org kan? actualy keta salah sorang tu terlanggar keta yg tgh park ditepi jalan tu, time snow ni bahaya bawa keta, jalan licin & bole langgar sana sini, ssh nak control!

Time ni jam 9mlm & snow makin lebat, tp langit sangat cerah cam pukul 6ptg.. kuasa Allah...

Look its snowing!!!

Esok pagi baru two kiddo kuar g main snow belakang rumah.. hehe sambil mama masak ayam kicap special & moi ayam kat dapur, sambil tu teman dorg main snow..


Cian pokok kesejukan...grr

Pokok lavender mama :))

Aqil suka btol main snowball..hahahah

Aiman yg kesejukan tp still nak main..huhu


Nak wat snowman tp jadi pokok krismas lak..hehe





Lariiiiiiiii....suka baling snow kat mama!

Cheeseeeeeeeee....

Ayam masak kicap special...muehehhee.. Makan time sejuk2 gan nasi panas2:)

Alahaiiii baby mama, da merah hidung sbb sejuk:))

Say 'hi' to mama kat tingkap dapur...hehe

4 comments:

kasihredha said...

bestt giler
syok tengok pics
akak pun terasa sejuk

suhana azlin said...

hi mama olyn! first time bg jejak ni =)

bestnye budak2 dpt jumpa snow, sy kt aberdeen and this is my daughter's last winter kt sini tp taun ni pulak la winter xde snow huhu...kena la bwk main kt tempat ski nanti hehe

btw, very nice blog..kita ceduk idea resepi sket2 eh? =)

Mamma Olyn ♥ said...

kasihredha : hehhee.. mmg sejukk la kak, kebas abis semu jari. Sronok la bdk2 ni tetambah si aqil, tetiap ari tanya snow mana, huhu.

suhana azlin : Hiii... thanks sudi jenguk blog yg xseberapa ni..hehe. itu la, sronok xterkata la, main sampe puas, oh yaka, bestnyaa da nak balik mesia, kmi ni time sejuk2 cenggini btol2 rs nak terbang blk mesia, huhu. Eh silakan, resepi pon biasa2 ja, sila la try:))thanks ya

Lady of Leisure said...

Hi laling...
Yuhuuuuuu bestnya dah penuh snow.. Sekali pandang ala2 narnia gitu hehe... Kami la ni tak menang tangan nak blogwalking... Hehe sibuk jaga baby aman yang dah meniarap... Hugs n kisses kat two kiddo ampa yg comel2 ni.. Merah hidung dia syok main snow ekk